Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Július 05. 05:21, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Biztonságos az övsömör elleni oltás

Biztonságos az övsömör elleni oltás

Egy új tanulmány szerint a pszoriázis nevű krónikus bőrrendellenességben és más autoimmun betegségekre az övsömörre használt oltás biztonságos és hatékony. Korábban azt gondolták, hogy az oltóanyag megnöveli az övsömör kialakulásának esélyét ezeknél a pácienseknél - számol be a tanulmány.

A kutatás során az amerikai alabamai egyetem csapata több mint 460 ezer reumás vagy az immunrendszer meghibásodásával összefüggő betegségben szenvedő páciens adatait vizsgálta meg.

Elsősorban azon övsömörös páciensek eseteit elemezték, akiknél a betegség az övsömör elleni oltóanyag beadását követő hónapokban alakult ki.

A több mint 18,600 övsömör oltást kapott páciens közül egyiknél sem alakult ki övsömör az oltást követő 42 nap során, beleértve azt a 600 esetet, akik saját betegségük kezelésére az úgynevezett tumornekrózis faktor nevű gyógyszert szedték - írja a HealthDay.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Bodrogi 90 - Gálaműsorral köszöntik a Kossuth-díjas színészt