Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Május 09. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: civishir.hu

Biznisz lesz a vizsga? Vizsgaközpontok veszik át a járművezetők vizsgáztatását

Biznisz lesz a vizsga? Vizsgaközpontok veszik át a járművezetők vizsgáztatását

Magyarország – Váratlanul változtatta meg a kormány a közúti közlekedési törvényt, aminek értelmében július 1-től jönnek a vizsgaközpontok és az azokat működtető (elvileg) állami tulajdonú nonprofit szervezet.

Szokatlan módon, a személyszállítási szolgáltatásokról szóló május 2-án közzétett törvény végére „csempészve” változtatta meg a kormány a közúti közlekedésről szóló 1988-as rendelkezés bizonyos részeit. A tervezett változások alapjaiban forgatják fel a járművezetői vizsgáztatás eddigi rendjét. A július 1-től életbe lépő törvény szerint a vizsgáztatást a kormány által rendeletben kijelölt, ezen feladatok ellátására alapított, kizárólagos állami tulajdonban álló nonprofit szervezet (vizsgaközpont) végzi. Mint ismert, a kormányhivatalok felállása óta a járművezető-jelölteket a megyei kormányhivatalokba integrált közlekedési felügyelőségek kormányzati jogviszonyú vizsgabiztosai végzik, esetenként pedig megbízásos jogviszonyú vizsgabiztosok is belépnek a rendszerbe.

Nem eszik olyan forrón?

Hogy a kormány milyen rendszerben képzeli el a vizsgaközpontok működését, arról még nem szól a fáma, mint ahogy azt sem tudjuk még, milyen konkrét változásokra kell számítani. Mindaddig, míg a vizsgaközpontokat kormányrendeletben ki nem jelölik, a jelenleg is érvényes rendszer szerint zajlik a vizsgáztatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt