Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Február 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Beteggé tesz a túl sok cukor

Beteggé tesz a túl sok cukor

Egy új tanulmány szerint a túl sok cukor akár halálos is lehet, különösen hogyha végzetes szívproblémákat okoz.

Nemcsak a cukros ételek kerülésére kell azonban figyelni, mert számos feldolgozott élelmiszer tartalmaz rejtett hozzáadott cukrot, ami megnövelheti a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát - írja a Fox News.

A kávé mellé a reggeli fahéjas tekercs, az ebédhez egy nagy adag kóla és desszertként a vacsora utáni fagylalt a tanulmány szerint nagy mértékben megnöveli a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Ez azt jelenti, hogy azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak cukros ételeket, háromszor nagyobb a kockázatuk az idő előtti halálozásra, mint azon kortársaiknak, akik minimálisra csökkentik az édes ételek bevitelét.

A cukor bevitele tulajdonképpen közvetett módon növeli meg a halálozás kockázatát, mert mint ismert, hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához, valamint a káros koleszterinszint megemelkedéséhez.

A kutatás keretében 1988 és 2010 között készült egészségügyi felmérések átfogó elemzését végezték el, amelyekbe mintegy 30 ezer amerikai, átlagosan 44 éves felnőtt vett részt.

Ami a mostani tanulmány eredményeinek újdonsága, hogy megállapította, a sok cukor nemcsak az elhízás növelésével emeli meg a halálozás kockázatát, de a normál súlyú embereknél, akik ugyanannyi hozzáadott cukrot fogyasztottak, szintén súlyos károkat okoz.

Megállapították, hogy azoknak, akik a napi kalóriamennyiségük 2 százalékát cukorból viszik be, háromszor nagyobb a kockázatuk a szívbetegségek miatti halálozásra, mint azoknak, akiknek a teljes napi kalóriájuk kevesebb mint 10 százaléka tartalmaz cukrot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során