Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 11. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: STOP

Berágtak a szállítók: nincs pénz - nincs tankönyv

Berágtak a szállítók: nincs pénz - nincs tankönyv

Bár a kiadók egy része már megkezdte a tankönyvek kiszállítását az iskolákba, elképzelhető, hogy a szeptember 1-jei tanévkezdésre a diákok egy része nem kapja meg a könyvcsomagját.

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete ugyanis megelégelte, hogy az önkormányzatok egy része már egy teljes éve nem rendezi a terjesztőknek a tartozását. A szervezet közgyűlése ajánlást fogadott el, amelyben azt javasolja tagjainak, hogy ne szállítsák ki a tankönyvek egy részét azoknak az iskoláknak, amelyek fenntartója még a tavalyiak árát sem fizette ki. A tavalyi tartozás csaknem felét egyébként Pest megye adóssága teszi ki - írja a Magyar Nemzet.

Az önkormányzatok már tavaly ilyenkor megkapták az ingyenes tankönyvre jogosult gyerekek után járó normatív támogatást, a kiadóknak és a terjesztőknek azonban nem hajlandók kifizetni a tavaly augusztusban átvett könyveket. A súlyos anyagi gondokkal küzdő fenntartók általában elismerik tartozásukat, és azt is, hogy másra, például fűtésre vagy étkeztetésre költik a pénzt. A tankönyvesek szerint azonban a végtelenségig nem tologatható a tartozás, ezért szánták el magukat a kemény lépésre.

STOP

Címkék: tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.