Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 20. 10:40, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Beperelték a miskolci önkormányzatot a kocsonyafarsang miatt

Beperelték a miskolci önkormányzatot a kocsonyafarsang miatt

Keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt, az érvelés szerint a miskolci önkormányzat a kocsonyafesztivál védett nevével, hírnevével visszaélve hirdeti saját rendezvényét, a kocsonyafarsangot, ezzel megtévesztve az embereket, a kereskedőket és a fellépőket is - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap Rózsa Editet idézve azt írta: az önkormányzat úgy hirdeti saját rendezvényét - amelyet ebben az évben szervez először -, hogy az az ország legnagyobb gasztronómiai és turisztikai fesztiválja, tehát jogtalanul használja fel a kocsonyafesztivál eddig elért eredményeit.
A kereseten túl a fesztivál alapítója kártérítési kérelmet nyújt be az ebből származó károk megtérítésére, amellyel az elkövetkezendő évek kocsonyafesztiváljainak forrásait szeretné megalapozni, továbbá büntetőfeljelentést tesz ismeretlen elkövető ellen lopás és sikkasztás miatt a kocsonyafesztivál állami támogatásainak eltűnése miatt - olvasható az Észak-Magyarországban.

Címkék: Jog-lapszemle

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton