Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2016. Október 04. 14:56, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Baltával ölte meg feleségét

Baltával ölte meg feleségét

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a debreceni férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 22-én 17 óra 30 perc körül Debrecenben, egy Nyíl utcai házban találtak rá a rendőrök egy ott lakó 54 éves nő holttestére. A sértett halálát az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta. Az áldozatot aznap egy rokona akarta meglátogatni, azonban a házba nem tudott bejutni, ezért a rendőrök segítségét kérte. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével bejutottak az ingatlanba, ahol megtalálták az áldozatot. A járőrök a házban tartózkodó P. Lajost bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a helyszínen elfogták. A férfit a magának okozott sérülések miatt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A nyomozók a helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. január 25-én elrendelt. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a 60 éves férfi a cselekmény napján, a délutáni órákban megjelent feleségénél, a Nyíl utcai házuknál annak ellenére, hogy érvényes távoltartó határozat volt ellene érvényben. P. Lajos bement a házba, ahol előzetes szóváltást követően egy baltával fejen ütötte a nőt, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a 60 éves férfi a lakást felgyújtotta és önmagával is végezni akart. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított évek óta rendszeresen bántalmazta feleségét. A bűncselekmény elkövetésének eszközét, egy baltát a nyomozók lefoglalták.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a debreceni lakos ellen emberölés bűntett és kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. szeptember 30–án befejezte és a keletkezett iratokat a főügyészség részére megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 05. 00:00, szerda | Helyi

Ma van a környezetvédelmi világnap

Az ENSZ 1972. óta ünnepli június 5-én a környezetvédelmi világnapot.

2019. Június 17. 18:01, hétfő | Külföld

Az EU 120 millió euróra növeli a méhészeti ágazat támogatását

Az Európai Bizottság 120 millió eurót (38,6 milliárd forint) biztosít az Európai Unió méhészeti ágazatának támogatására a következő három év folyamán.

2019. Június 17. 17:58, hétfő | Belföld

Megszökött egy rab az egyik fővárosi kórházból

Megszökött egy rab az egyik fővárosi kórházból hétfőn - írta honlapján a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). A rendőrség közzétette honlapján a keresett nő nevét és fényképét.

2019. Június 17. 16:33, hétfő | Belföld

Csökken az üzemanyagok ára szerdán

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.