Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 28. 15:07, szerda | Külföld
Forrás: mti/Illusztráció: pixabay

Az uniós polgárok több mint fele vásárolt online tavaly

Az uniós polgárok több mint fele vásárolt online tavaly

Magyarországon 39 százalék az online vásárlók aránya.

Az Európai Unió átlagában a lakosság 57 százaléka rendelt tavaly az internetről, ennél jóval magasabb volt a neten vásárlók aránya az Egyesült Királyságban (82 százalék), Svédországban (81 százalék), és lényegesen alacsonyabb Bulgáriában (18 százalék), valamint Romániában (16 százalék) – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

A statisztikák szerint Finnországban, Németországban, Hollandiában, Luxemburgban, Dániában 70 százalék fölött volt a neten vásárlók aránya. Az átlag körüli, 51-70 százalék közötti arányt mértek Franciaországban, Ausztriában, Belgiumban,Szlovákiában, Észtországban, Csehországban, Írországban és Máltán. A KSH infografikája alapján tíz országban – köztük Magyarországon (39 százalék) – 30-50 százalék közé esett az online vásárlók aránya.

A sereghajtó Romániában, Bulgáriában és Horvátországban 30 százalék alatt volt azok aránya, akik tavaly az interneten vásároltak.

Címkék: online, vásárlás, webshop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.