Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Január 14. 14:41, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az internetfüggőség agyi problémákat okoz

Az internetfüggőség agyi problémákat okoz

Az internetfüggőség hatására bekövetkező agyi elváltozások az alkohol és a drog hatásaihoz hasonlóak – állítják a kutatók előzetes vizsgálatok alapján. A felfedezés segíthet az addikció megfelelő kezelésében.

Kínai tudósok 17 fiatal internetfüggő agyi állapotát vizsgálták meg, s megállapították, hogy az internetfüggőség klinikai rendellenesség, amelynek legfőbb jellemzője a kontroll nélküli internethasználat. A Hao Lei által vezetett kutatók a Kínai Tudományos Akadémián, Wuhan városában 14 és 21 év közötti fiatalokon végeztek el agyi képalkotó vizsgálatokat - írja a BBC.

Harmincötből 17 esetben állapították meg az internet függőségi zavar (IAD) fennállását, miután igennel válaszoltak a következő kérdésre: „Többször próbált-e már leszokni az internetfüggőségről?”.

Emellett a függőséggel diagnosztizáltaknál speciális MRI képalkotó vizsgálatok elváltozásokat mutattak az agyi fehérállományban. Dr. Hao Lei megállapította: „Az eredmények azt mutatják, hogy az IAD rendellenességet okoz a fehérállományban, amely befolyásolja az érzelmet, a figyelmet, valamint a döntéshozatalt és kognitív kontrollt. Az IAD tehát idegi és lelki problémákkal párosul, amely kontroll zavarokat generál' - magyarázta a szakember.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: internet, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni