Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 05. 20:06, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az év bortermelője

Az év bortermelője

Vida Péter szekszárdi borász, a Vida Családi Borbirtok alapítója mutatja Az év bortermelője díjat, amelyet Budapesten, a Corinthia Hotelben rendezett ünnepségen vett át.

Mellette állnak a díjra jelöltek: Dúzsi Tamás szekszárdi borász, Áts Károly a Royal Tokaji Borászati Zrt. főborásza, Gálné Dignisz Éva, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet főborásza és Heimann Zoltán szekszárdi borász (b-j).

Vida Péter szekszárdi borász, a Vida Családi Borbirtok alapítója beszél, miután átvette Az év bortermelője díjat Budapesten, a Corinthia Hotelben rendezett ünnepségen.

Díszpolgári címet adományoz a szekszárdi közgyűlés azoknak a szekszárdi borászoknak, akik a Magyar Borakadémiától elnyerték az év bortermelője díjat.

A címet három borász veheti át augusztus 20-án. A 2011-ben az év bortermelőjének választott Vida Péter mellett az elismerést elsőként 1993-ban elnyert Vesztergombi Ferencet és 2004-ben az év borászának választott Takler Ferencet is díszpolgári címmel tüntetik ki.
A tolnai megyeszékhelyen mostantól alanyi jogon kapják az elismerést azok a borászok, akiket az év bortermelőinek választanak.
Szekszárd 1986 óta adományoznak díszpolgári címet, amelyet összesen 16 személynek ítéltek oda eddig. A címet posztumusz mások mellett Babits Mihály, Mészöly Miklós író és Hollós László mikológus kapta meg.
A cím adományázásról szóló rendelet szerint a város díszpolgárainak portréját elhelyezik a városháza tanácskozó termében, tanácskozási joggal részt vehetnek a közgyűlés ülésein, és díszsírhelyet is biztosítanak számukra Szekszárdon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.