Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 07. 07:09, szerda | Belföld
Forrás: mti

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

A gyermeket nevelő családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

A jogosultak a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást is kézhez kapják, hogy könnyebb legyen számukra az iskolakezdés. Postai kézbesítés esetén, amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, értesítőt kap, hol és mikor vehető fel a támogatás. Az intézkedés mintegy 1,2 millió családot érint - olvasható a szaktárca közleményében.

Tájékoztatásuk szerint a kormány az előrehozott utalás mellett minden tanulónak ingyen biztosítja a tankönyveket a szeptemberben kezdődő tanévben az 1-9. évfolyamokon, míg a 10-12. évfolyamon szociális rászorultság vagy nagycsaládos háttér esetén kérhető a tankönyvek ingyenessége. Emlékeztettek, hogy a 2020-2021-es tanévtől az ingyenes tankönyvellátás valamennyi évfolyamra kiterjed.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.