Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 13. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Árammal akarta halálra rázni a feleségét

Árammal akarta halálra rázni a feleségét

Elfogták a rendőrök azt az 59 éves piliscsabai férfit, aki a gyanú szerint először áramot akart belevezetni különélő feleségébe, majd egy késsel akarta leszúrni.

Az 53 éves asszony június 7-én este ment be segítséget kérni a Pilisvörösvári Rendőrőrsre. A még akkor is rettegő nő elmondta, férje minden ok nélkül, étkezése közben, hátulról egy áram alá helyezett, házi készítésű, disznóöléshez használatos sokkolóval megtámadta. Az áramütés következtében nyolc napon belül gyógyuló, felületi hámsérüléseket szenvedett. Az asszony ijedtében az utcára menekült és egy bokor mögé bújt, onnan figyelte bizonytalan lépésekkel, késsel a kezében közeledő férjét – közölte a rendőrség.

Pár perccel később visszaosont a házba, közben a terasz asztalán lévő kést valamint a sokkolót magához vette, és ágytakarója alá rejtette. Épp a telefonját kereste, amikor férje - kezében egy másik késsel - megállt a szobája küszöbén, és felesége irányába mozdult. A minden bátorságát összeszedő és félelmét legyőző sértettnek sikerült a férfi kezéből kivenni a kést, a szemetesbe dobta és kimenekült a házból. Útja először az orvosi ügyeletre, majd a rendőrségre vezetett.

A kiérkező rendőrök P. Ferencet álmából ébresztették piliscsabai otthonában, majd megbilincselték és előállították. Kihallgatásakor a terhére rótt bűncselekményt tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt, azonban vallomást tett. A cselekmény időpontjában filmszakadás közeli „élményben” volt része: az utolsó képe egy pálinka a kezében, a következő pedig a bilincs a kezén.

A nyomozók a helyszínen több levelet is találtak P. Ferenc kézírásával, amelyben felesége megölését vetette papírra. Többször küldött neki fotót a garázsban felkötött hurkokról, amellyel öngyilkossági gondolatait jelezte. A gyanú szerint terve az volt, megöli asszonyát, majd végez magával.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott férfi ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni