Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 20. 09:06, kedd | PR

A visszér kezelése a téli hideg miatt is nagyon fontos

A visszér kezelése a téli hideg miatt is nagyon fontos

A visszér kezelése kapcsán nem lehet elégszer hangsúlyozni a természetes gyógymódok és az életmódváltás fontosságát.

A lábszárakon megjelenő tünetek eleinte csak elnehezedéssel járnak, majd később, előrehaladott állapotban kitüremkednek az erek. Ez nem csak esztétikailag van rossz hatással a megjelenésre, de sajnos hosszú távú egészségügyi kockázatokat is rejt magában.

A Hillvital.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy ha a visszér kezelése időben elkezdődik, azzal már nagyon sokat tehetünk a fájdalomcsillapítás érdekében. A téli hidegben is célszerű odafigyelni erre, és a megfelelő természetes hatóanyagokat bevetni az visszerek állapotának javítása érdekében.

A súlyfelesleg kockázati tényező!

Szakemberek, fitness edzők és dietetikusok is rendszeresen felhívják a figyelmet a súlyfelesleg okozta problémákra. Minden egyes plusz kiló többletterhelést jelent az ízületek, a belső szervek és persze az érrendszer számára is. Számos olyan betegséget ismerünk, amelyek előfordulási aránya sokkal gyakoribb a súlyfelesleggel küzdők körében. A cukorbetegség, a szív-és érrendszeri problémák, az ízületi gyulladás és a mozgásszervi panaszok is gyakrabban fordulnak elő az elhízással érintett személyek körében.

Mivel a lábakra nehezedő súly az érrendszert is hátrányosan befolyásolja, így a visszeresség szempontjából is kockázati tényező az elhízás. A visszér kezelése terén tehát mindenképpen oda kell figyelni arra, hogy mennyit mutat a mérleg. A normál testsúly elérésnek lényeges eszköze az életmódváltás, mellyel nem csak a felesleges kilóktól szabadulhatunk meg, de a szív-és érrendszert is optimális állapotban tudhatjuk.

Természetesen fontos, hogy a súlytöbblettől egészséges módszerekkel igyekezzünk megszabadulni. Az éhezés és a drasztikus, kalóriamegvonáson alapuló diéták helyett egyfajta új életvezetést kell elsajátítanunk. Hogy miért fontos ez? Amennyiben nem jut a szervezet megfelelő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz, annak az érrendszer működése is kárát láthatja.

Egészséges táplálkozás visszeres betegeknek

A súlyvesztést célozva érdemes a lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó ételeket előnyben részesíteni, de természetesen a friss zöldségek és a szárnyasok, halfélék sem hiányozhatnak az étrendből. A rostokban gazdag zöldségek és gyümölcsök már csak a bennük megtalálható vitaminok miatt is nélkülözhetetlenek. A visszér kezelése érdekében részesítsük előnyben a magas C-vitamin tartalommal rendelkező fajtákat, ez a mikrotápanyag ugyanis aktívan hozzájárul az erek védelméhez.

Mivel a mindennapi étkezéssel nem mindig sikerül a megfelelő mennyiségű vitaminhoz hozzájutni, így a minőségi étrend-kiegészítők is remek választásnak bizonyulnak a visszér kezelése során.

Fedezze fel a természet patikáját!

Visszeres betegek esetében kiváló eredményekkel használhatóak a külsőleg alkalmazható, természetes összetevőket tartalmazó balzsamok, krémek. A visszér kezelése terén a vadgesztenye már nagyon sokszor bizonyított.

Hatékonyságát fokozhatjuk olyan további összetevőkkel, mint a varázsmogyoró, a fekete áfonya, az indiai gázló vagy a szőlőlevél. Amennyiben tehát ezek az alkotóelemek szerepelnek egy-egy készítményben, úgy garantáltan jó szolgálatot tesz az majd a visszér kezelése során.

A természet patikája mellékhatások nélkül segít csillapítani a fájdalmakat és javítani az érintett terület általános állapotát. Ne feledkezzen meg a téli hidegben sem a megfelelő kezelésről, hiszen a fájdalommentesség egyértelműen jótékony hatással van az életminőség alakulására!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.