Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Október 19. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A V4 országokban a munkahelyek megőrzése a járványkezelés központi eleme

A V4 országokban a munkahelyek megőrzése a járványkezelés központi eleme

A visegrádi országokban a járványkezelés központi eleme a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése

- mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Visegrádi Csoport munkaügyi minisztereinek találkozóját követően sajtótájékoztatón.

Bodó Sándor kiemelte, a tanácskozáson kiderült, hogy a vírushelyzet mind a négy országban jobban sújtotta az alacsonyabb végzettségűeket és a 25 év alatti fiatalokat. Egyúttal megállapították, hogy a távmunka most már tartósan jelen van, és meg is marad a visegrádi országokban.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta, az egyeztetésen felmerült, hogy a 25 év alattiak egy szakmával nem lehetnek biztonságban, ezért számukra is lehetőséget kell adni a munkahelyi belső képzésekben való részvételre, mert ez lehet garancia arra, hogy tartósan tudjanak ott maradni az adott munkahelyen.

Bodó Sándor közölte, Magyarországon a munkahelyi képzések támogatására 70 milliárd forint áll rendelkezésre, emellett a fiatalok foglalkoztatását segíti majd a 25 év alattiak személyi jövedelem adó mentessége, ami jövőre lép hatályba.

A tanácskozáson elfogadtak egy nyilatkozatot, amely értelmében a V4 országok egyebek mellett elkötelezettek a munkahelyek megőrzése és a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű csoportok segítése, valamint nemzeti értékeik védelme mellett. A nyilatkozat az európai minimálbérrel összefüggő álláspontjukat is tartalmazza, amely szerint a V4-ek úgy vélik, hogy ez Magyarország és a többi visegrádi ország számára versenyhátrányt jelentene - mondta Bodó Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket