Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 12. 13:49, péntek | Külföld
Forrás: MTI

A Twitter kiadta az antiszemita bejegyzések szerzőinek adatait a francia igazságszolgáltatásnak

A Twitter kiadta az antiszemita bejegyzések szerzőinek adatait a francia igazságszolgáltatásnak

A Twitter pénteken bejelentette, hogy átadta a francia igazságszolgáltatásnak azokat az adatokat, amelyekkel azonosíthatók azon antiszemita bejegyzések szerzői, amelyek miatt eljárás indult a mikroblog szolgáltatója ellen.

A Franciaországi zsidó diákok uniója (UEJF) más egyesületekkel együtt azt kérte az igazságszolgáltatástól, hogy kötelezze a Twittert azoknak az adatoknak a közlésére, amelyek alapján azonosítható, hogy ki írt francia nyelvű antiszemita üzeneteket 2012 októberében unbonjuif (egyjózsidó), illetve unjuifmort (egyhalottzsidó) álnévvel a mikroblogon. A párizsi legfelsőbb bíróság januári döntésében kötelezte a Twittert az antiszemita bejegyzések szerzőinek azonosítására.
Az igazságszolgáltatás azt kérte az amerikai szolgáltatótól, hogy "két héten belül" adja ki az egyesületeknek a törvénytelen bejegyzések szerzőinek azonosításához szükséges adatokat, akiknek fiókjait egyébként már 2012. októberében lekapcsolták. A döntést a Twitter megtámadta a fellebbviteli bíróságon, amely június 12-én megerősítette a legfelsőbb bíróság döntését.
Az adatok átadásával "lezárul a vita az UEJF-fel" és "a felek megegyeztek, hogy folytatják az együttműködést a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen harc érdekében a nemzeti törvénykezések tiszteletben tartásával" - olvasható a Twitter közleményében.
Stéphane Lilti, a zsidó szervezet ügyvédje még januárban annak a reményének adott hangot, hogy ezzel a "kiváló döntéssel a jövőben megszűnik a büntetlenség érzése, amely a melegágya volt a kilengéseknek". Akkor Alexandra Neri, a San Franciscó-i székhelyű cég ügyvédje azt mondta, mivel az adatokat az Egyesült Államokban tartják nyilván, egy ilyen francia bírósági döntést egy amerikai bírónak is jóvá kellene hagynia. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az eljárás az amerikai alkotmányba ütközne, amely a véleménynyilvánításnak szinte korlátlan szabadságot biztosít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).