Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 12. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: civishir.hu

A több műszakban dolgozóktól pénzt vesz el a kormány

A több műszakban dolgozóktól pénzt vesz el a kormány

Az új Munka törvénykönyve változtat a korábbi pótlékrendszeren: a jelenleginél jóval hátrányosabb helyzetbe hozza a folyamatos munkarendben dolgozókat.

Havonta ezrekkel csökken a délutáni, esti és az éjszakai munkáért számolt pótlék. Műszakpótlék-kalkulátort üzemeltet honlapján a vegyipari szakszervezet, hogy ennek segítségével már most bárki, aki többműszakos munkarendben dolgozik kiszámíthassa, mennyivel kevesebb pénzt visz haza júliustól, az új Munka törvénykönyve hatályba lépésétől. Az előzetes felmérésekből kiderül, hogy százezreknek, évente több tízezer forinttal lesz kevesebb a borítékban.

Az érdekképviselet szerint évente akár 20 ezer forinttal is megrövidíti a kormány a több műszakban dolgozókat júliustól. Hogy ki, mennyiről lesz kénytelen lemondani, azt mától a VDSZ honlapjáról letölthető műszakpótlék kalkulátorral már most kiszámíthatja. Székely Tamás elnök felhívja a figyelmet: ismét látszik, hogy kiket támad és kiknek kedvez a kormány, hiszen a nagyvállalkozók és oligarchák haszna egyre nő, míg a melósok fizetése csak csökken. Azok veszik el a több műszakban, délután és este dolgozó munkásoknak járó pótlékot, akik hetente alig három napot dolgoznak parlamenti munkahelyükön. Székely felhívja az érintett dolgozók figyelmét, hogy számoljanak a VDSZ-szel! Kalkulálják ki, mennyivel lesz kevesebb a pótlékuk és szembesítsék a döntéshozókat a felelősséggel: írják meg saját parlamenti képviselőjüknek, hogy az ő segítségével évente hány tízezer forinttal rövidíti meg a kormány a dolgozókat Az elnök felajánlja a szakszervezet segítségét, a hozzájuk eljuttatott levelek alapján felkutatja a közvetlen felelősöket.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: