Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Január 12. 12:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Máté Péter

A Sziget Európa legjobbja

A Sziget Európa legjobbja

A Sziget lett Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a legjobb, a magyar Sziget kapta a European Festival Awardson a fődíjat – közölte Gerendai Károly, a Sziget alapító-főszervezője szerdán a díjátadót követően.

A díjátadó gálát, mely egyben a nemzetközi fesztiválszakma egyik legnagyobb rendezvénye, szerda késő éjjel tartották a hollandiai Groningenben. „Olyannyira hihetetlen volt számomra, hogy a 25 nagyfesztivál ötös véghajrájában olyanok közül kerülünk az első helyre, mint a dán Roskilde, a német Hurricane, a skót T In The Park és a belga Tomorrowland fesztiválok, hogy el sem utaztam a gálára” – tette hozzá. Gerendai Károly megjegyezte, hogy az európai mezőny világméretekben igen erős.

Gerendai Károly elmondta: „végre most jó hír is megjelenik Magyarországról a nemzetközi sajtóban, amire mindig is törekedtünk, hiszen számunkra is fontos, hogy milyen az ország megítélése. A díj megerősíti a Sziget Fesztivál látogatóit abban, hogy érdemes Magyarországra jönni”.

A 20. jubileumi évébe lépő Sziget elismeréséről Gerendai Károly úgy fogalmazott: „ez megerősít minket abban, hogy jó úton járunk akkor, amikor – ellentétben a legtöbb nemzetközi fesztivállal – nemcsak a zenei kínálatra, de a kulturális sokszínűségre, a különböző kisebbségek kultúrájának bemutatására, a civil törekvések népszerűsítésére, valamint a szolgáltatások változatosságára is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen ettől lettünk egyediek, népszerűek és kedveltek szerte Európában”.

A nagyfesztiválok első helyezése mellett a Sziget bekerült még egy kategóriában a legjobb öt közé, mégpedig a zenészek szavazatai alapján. Az alapító-szervező hangsúlyozta: „nemcsak a közönség, a szakma, hanem a zenészek is elismerik a tevékenységünket”.

Közel 400 ezren voksoltak 2011 legjobb eseményeire különböző kategóriákban a Yourope (európai fesztiválszövetség) és a Virtual Festivals Europe által életre hívott European Festival Awards szavazásán. A díjakat harmadszor osztották ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.