Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 28. 16:26, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A közigazgatási miniszter vizsgálatot kért a KEKKH elnökétől az index.hu cikkel nyomán

A közigazgatási miniszter vizsgálatot kért a KEKKH elnökétől az index.hu cikkel nyomán

Vizsgálatot kért Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a felügyelete alá tartozó Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnökétől egy, az index.hu-n megjelent hír nyomán, amely szerint a tárca korábbi közigazgatási államtitkárának barátnője kapott megrendelést a hivataltól.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken azt közölte az MTI-vel: Navracsics Tibor miniszter felkérte Vetési Ivánt, a hivatal elnökét, hogy vizsgálja meg: a közbeszerzési eljárás megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak, valamint a hivatal belső szabályzatainak.
Az index.hu pénteken arról írt, a KIM korábbi közigazgatási államtitkára, Gál András Levente barátnője, Detre Diána cége, a Blue Shine Kft. kapott 23,9 millió forintos megrendelést a hivataltól a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) központi nyilvántartás-adatbázishoz kapcsolódó tanulmányok készítésére, a nyilvántartás kapcsolattervezésére, kommunikációs feladatok ellátására. A cég, amely tavaly májusban, 500 ezer forintos jegyzett tőkével jött létre, hirdetmény közzététele nélküli pályázaton nyert.
Az Index információi szerint sportkörökben már hónapok óta közismert, hogy Detre Diána a KIM korábbi államtitkárának barátnője. Gál András Levente a Magyar Vitorlás Szövetség elnökeként már 2012-ben is kiemelten jó viszonyt ápolt a sportolónővel - írta az index.hu.
A KEKKH projektvezetője, Bálint Attila az index.hu-val annyit közölt: az eljárást teljes egészében a KEKKH munkatársai, az eljárás során kiválasztott közbeszerzési tanácsadó folyatta le, arra Gál András Leventének semmilyen befolyása nem volt. A döntéskor a cég referenciáit vették alapul - nyilatkozta.

Címkék: Kormány-KIM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk