Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 17. 18:11, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A jövő héten mérséklődik a meleg - heti időjárás

A jövő héten mérséklődik a meleg - heti időjárás

A következő napokban folytatódik a szeles, változékony idő. Ezzel együtt a meleg is fokozatosan mérséklődik, a leghidegebb órákban néhol fagypont körüli értékekre is készülni kell,

és a maximumok is jellemzően 20 Celsius-fok körül, illetve inkább az alatt alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből.
Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett szórványosan zápor, északkeleten zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Nappal az ország délkeleti felében 22-24, a nyugati, északnyugati országrészben többnyire 14-20 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden a nap első felében a déli országrészben több helyen lehet eső, zápor. Másutt több órás napsütésre lehet számítani, csak egy-egy zápor alakulhat ki. Késő délutántól fokozatosan mindenütt kiderül az ég, csapadék ekkor már sehol nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11, a legmagasabb 16-20 fok között alakul.

Szerdán az ország nagy részén napos idő várható, csapadék nélkül. A Miskolc-Debrecen vonal mentén nagyobb területen lehet felhősebb az ég, és egy-egy záporra is számítani lehet. A leghidegebb órákban 0-8 fok lehet, a tartósan derült, szélcsendes területeken várható talajmenti fagy. Napközben 14-18 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön derült, napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15-19 fok között valószínű.

Pénteken elsősorban a nap második felétől kezdve a Dunántúlon és az ország északi felében alakulhat ki kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. A minimumhőmérséklet 2-9, a maximumhőmérséklet 16-21 fok között alakul.

Szombaton északon, északnyugaton többfelé várható eső, zápor, inkább az ország déli, délkeleti részén lehet kevés napsütés. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, nappal 14-20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet általában 10-18 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során