Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Február 04. 12:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik baloldali ellenzéki képviselőket szólított fel lemondásra

A Jobbik baloldali ellenzéki képviselőket szólított fel lemondásra

A Jobbik szerint két baloldali ellenzéki országgyűlési képviselőnek is le kellene mondania mandátumáról.

Snedier Tamás keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Szabó Tímeát (Együtt-PM) egy az újszülött gyermeküket megölő anyák büntetési tételét csökkentő javaslata, a szocialista Simon Gábort pedig állítólagos be nem vallott vagyona miatt mondatnák le.

Ismertette: Szabó Tímea tavaly decemberben nyújtott be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek "egyes törvényeknek a gyermekek fokozottabb védelmét elősegítő módosításáról" címmel, amelyben azt javasolta, hogy az a nő, aki gyermekét a szülés alatt vagy közvetlenül a szülés után megöli, kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel legyen büntethető. Snedier Tamás emlékeztetett arra, hogy jelenleg ez a bűncselekmény öttől tizenöt évig büntethető. A jobbikos politikus szerint Szabó Tímea javaslata "a szélsőséges liberalizmus megnyilvánulása", illetve súlyosan élet- és emberellenes javaslat.
Kérdésre válaszolva Sneider Tamás beszélt arról is: ha bebizonyosodik a Magyar Nemzet keddi cikkének állítása, miszerint Simon Gábor szocialista politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 162 954 dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, amely egyenlege tavaly októberben 770 ezer eurót - több mint 240 millió forintot - tett ki, akkor a Jobbik szerint - az erről vagyonbevallásában hallgató - Simon Gábornak azonnal le kell mondania a mandátumáról.
Sneider Tamás hozzátette, Romániában miniszter mondott le hasonló eset gyanúja miatt, ezért jó lenne "ha Magyarország is elérné a román demokrácia szintjét".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során