Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Július 18. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

A HIV-gyógyszerek a megelőzésben is segíthetnek

Afrikában a közelmúltban két tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy azok a gyógyszerek, amelyeket a HIV-fertőzött betegek kezelésére használnak, a megelőzésben is segíthetnek.

Ez egy rendkívül fontos tudományos áttörés, amely hatalmas előrelépést jelenthet az AIDS elleni küzdelemben - mondta Michel Sidibe, az UNAIDS nevű program vezetője. A WHO képviselői is csatlakoztak ehhez a véleményhez: a tanulmány szerintük is hatalmas hatással lehet a HIV fertőzés megfékezésére - írja a BBC.

A kísérletek mindkét tanulmány esetében hasonlóan zajlottak: egészséges embereknek kellett napi rendszerességgel HIV elleni szereket szedniük. Az eredmények is szinte azonosan alakultak mindkét kutatás során: a szer az egyik tanulmány szerint 62, a másik szerint pedig 63 százalékkal csökkenti a vírussal való megfertőződés esélyét.

A szakértők szerint is nagy előrelépést jelentenek az eredmények, ugyanakkor felhívják az emberek figyelmét arra is, hogy a HIV/AIDS megelőzésének továbbra is az óvszerhasználat a legmegbízhatóbb módja.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.