Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Július 28. 15:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A héten zivatarok lesznek és meleg - augusztus első napjaiban 35 fok is lehet

A héten zivatarok lesznek és meleg - augusztus első napjaiban 35 fok is lehet

A héten többször, többfelé várható zápor, zivatar. Több helyen is megélénkül, megerősödik a szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. Marad a nyárias meleg idő, a hétvégén már 35 fok is lehet.

Mindez olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.
Kedden északkeleten erősebben felhős lehet az ég, másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Többfelé, akár többször is várható zápor, zivatar, délnyugaton kisebb a csapadék valószínűsége. Helyenként felhőszakadás, esetleg jégeső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Szerdán eleinte még napos idő lesz, majd délután délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap első felében főként északon helyenként, délutántól egyre többfelé várható záporeső, zivatar. Az intenzívebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A minimum-hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 26-34 fok között alakulnak, nyugaton lesz hűvösebb.

Csütörtökön északkeleten, keleten néhány órás napsütésre lehet számítani, másutt sok lesz a felhő. Sokfelé, többször várható eső, záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadással. A leghidegebb órákban 16-21 fok lehet. Napközben 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten 31-33 fok is lehet.

Pénteken, augusztus elsején a legtöbb napsütés északkeleten várható, másutt még sok lesz a felhő, majd csökkenni kezd a felhőzet. Többfelé fordul elő záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadással, északkeleten kisebb a csapadék esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 33 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.

Szombaton a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Főként kora délutántól alakul ki helyenként záporeső, zivatar. A leghűvösebb órákban 14-20 fok lehet. Nappal 28-34 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos idő lesz fátyolfelhőkkel, főként kora délutántól alakul ki helyenként zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 14-21 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 30-35 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.