Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 28. 07:27, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

A britek az euróövezet összeomlására készülnek

A britek az euróövezet összeomlására készülnek

A brit kormány felgyorsította gazdasági vészforgatókönyvének kidolgozását annak érdekében, hogy képes legyen kezelni egy esetleges összeomlást az euróövezetben.

Mondta George Osborne brit pénzügyminiszter egy vasárnapi interjúban.

A brit közszolgálati televízió vasárnap reggeli műsorában Osborne leszögezte: „ez nem jelenti azt, hogy bármilyen konkrét kimenetelt jósolna a londoni kormányzat, csupán azt, hogy készen áll bármire, ami a világban vagy az euróövezetben történhet”.

A kilátásokkal kapcsolatosan Osborne elmondta: az euróövezeti válság „hatalmas csillapító” hatással van a brit gazdaságra. „Nagyon-nagyon nehéz gazdasági körülmények vannak számos országban. Ez egyértelmű hatással van az Egyesült Királyságra, a növekedési kilátásokra, és kihívást jelent az államháztartás szemszögéből is” – tette hozzá. A kormány kedden hozza nyilvánosságra legfrissebb előrejelzéseit.

A pénzügyminiszter az interjúban jelentette be, hogy a kormány 20 milliárd font értékben garantál kis- és középvállalkozásoknak nyújtandó banki hiteleket annak érdekében, hogy csökkenjenek a hitelfelvétel költségei. A támogatás végső összege akár a 40 milliárd fontot is elérheti – tette hozzá. Osborne arról is beszámolt, hogy megállapodott több nyugdíjalappal is, hogy infrastruktúra-beruházásokba fektetnek be pénzt. A szakember bizakodóan nyilatkozott arról, hogy a kormány teljesíti költségvetési céljait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.