Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2016. Augusztus 30. 10:40, kedd | PR

5 hasznos tipp az online repülőjegy foglaláshoz

5 hasznos tipp az online repülőjegy foglaláshoz

Az online repülőjegy foglalás kis időbe telik akkor, ha nem vagy még vérpofi a keresésben, de seperc alatt is elvégezhető, ha már nem először csinálod.

A lényeg, hogy tudjunk keresni, és ismerjük azokat a lényeges pontokat, hogy hogyan is találhatjuk meg a legjobb járatot. Nem nagy ördöngösség, csak ügyelni kell pár dologra – így még akár olcsóbb jegyre is bukkanhatunk. Nézzük az 5 tippet.

1. Legyél nyitott!

Ez azt jelenti pontosabban, hogy ne ragaszkodj egy bizonyos indulási naphoz, ne ragaszkodj a fapadoshoz vagy a normál járathoz, ne akarj délután utazni vagy hétvégén, hanem ha épp hajnalra találsz egy olcsó jegyet, akkor vállald azt, hogy esetleg kint éjszakázol a reptéren. Arról van tehát szó, hogy a foglalásra szánj minél több időt, és még ha vannak is elvárásaid, ha egynek nem felel meg a járat, akkor attól még ne mondj le róla, inkább engedd el az elvárást. Természetesen nem teheti ezt meg mindenki, úgy értem, hogy nem tud mindenki annyira könnyedén és spontán elszabadulni a munkahelyről, de próbálkozni lehet. Ha például te mindenképp pénteken a munka után szeretnél indulni, mert akkor eggyel kevesebb szabadnapot kell kivenned, de mondjuk több ezer forinttal drágább az a jegy, mint a csütörtöki, akkor lehet érdemesebb a főnökkel beszélni, vagy a visszaindulás dátumán variálni. Érdemes megnézni a normál járatokat is, hiszen néha a fapadosak becsapósak: olcsó a jegy, de egy csomó mást kell ráfizetni a foglalás alkalmával.

2. Keress okosan!

Nem mindegy az sem, hogy hogyan is keressük a repülőjegyeket. A mai számítógépes és internetes rendszer ma már sajnos néha sokkal okosabb mint mi, persze csak akkor, ha mi hagyjuk, illetve ha nem készülünk fel eléggé. A beépített keresőpixelek segítségével a repülőgép-társaságok könnyedén lekövethetik, hogy melyik járatuk a legnépszerűbb, amelynek jegyárain kissé emelnek is. Tehát, ha hetente több napon keresztül keresünk rá ugyanazon nap ugyanazon járatára, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy mire megvásárolnánk a jegyet, addigra már drágább is lesz. Egyszerűen az inkognitós keresés a megoldás erre.

3. A foglalás menete.

Nagyon fontos, hogy amikor már megtaláltuk az ideális járatot, és kiválasztottunk mindent, akkor az online repülőjegy foglalás előtt olvassunk el minden szabályzatot, esetleg szabályzat módosítást, főleg a poggyászra és a biztosításra vonatkozó részeket. Nem mindegy ugyanis, hogy amikor a foglalás megtörténik, akkor végül is mekkorára ugrik fel az összeg. Ha évekkel ezelőtt utaztunk, akkor már nem biztos, hogy a poggyász mérete és súlya ugyanakkora lesz most is, mint akkor volt, és elég sokba kerül, ha erre a reptéren jövünk rá. A foglalás közben folyamatosan figyeljünk arra, hogy hogyan is áll a kifizetésre váró összeg.

4. Online utalás nyilvános gépről.

Nem csak az online repülőjegy foglalás alkalmával fontos, hanem bármilyen internetes foglaláskor vagy vásárláskor fontos az, hogy ha nyilvános gépről végezzük, akkor ne mentsünk el jelszavakat, és inkább mindent inkognitó módban végezzünk, hiszen ki tudja, hogy ki használja utánunk a gépet, és az hogy tud hozzáférni különféle adatokhoz – például a bankszámlaszámunkhoz, és a kódunkhoz, amelyet megadtunk a foglaláskor.

5. Visszaigazoló e-mail.

Sokan azt hiszik, hogy az online repülőjegy foglalás véget is ért annyiban, hogy kifizették a jegyet, ez azonban nem teljesen igaz. Fontos az e-mailek között megkeresni a visszaigazoló e-mailt, hiszen az jelzi a foglalás létrejöttét. Ha ezt nem kapjuk meg, akkor nem is történt meg a foglalás.
A paravion.hu az online repülőjegy foglalás kapcsán főleg arra hívja fel a figyelmet, hogy legyünk nagyon figyelmesek és nyugodt körülmények között, ne kapkodva vásároljunk repülőjegyet, hiszen a módosítások vagy a lemondás igen sokba kerül: egy kis odafigyeléssel azonban könnyedénelkerülhetjük a felesleges pénzkidobásokat és kellemetlenségeket.

Címkék: paravion.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Március 29. 14:00, vasárnap | Életmód

A népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett koronavírus szempontjából

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon

2020. Március 29. 13:09, vasárnap | Belföld

A rendkívüli jogrend meghosszabbításáról dönt a parlament

Az Országgyűlés hétfőn meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében és lehetővé teheti,