Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 24. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

26 képviselőt is előállítottak

26 képviselőt is előállítottak

Összesen 43 embert – köztük 15 országgyűlési képviselőt – állított elő pénteken a Parlament elől személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A BRFK közleménye szerint az előállított személyekkel önként utazott 11 országgyűlési képviselő a Gyorskocsi utcai fogdáig, ahol megpróbálták megakadályozni az előállított személyek rendőrségi gépjárműből való kiszállítását. Így a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértésének elkövetése miatt őket is előállították – tették hozzá. Az országgyűlési képviselők a szabálysértési eljárás megindítását követően elhagyták a rendőrség épületét.

A személyi szabadság megsértése bűntettével alaposan gyanúsított 15 fő országgyűlési képviselő: Dorosz Dávid, Ertsey Katalin, Gyurcsány Ferenc, Jávor Benedek, Karácsony Gergely, Kaufer Virág, Kolber István, Kukorelly Endre, Molnár Csaba, Scheiring Gábor, Szabó Rebeka, Szilágyi László, Szilágyi Péter, Vadai Ágnes és Vágó Gábor.

A rendőrségi intézkedést pedig Gőgös Zoltán, Harangozó Gábor István, Harangozó Tamás Attila, Horváth András Tibor, Lamperth Mónika, Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, Nemény András, Nyakó István, Pál Béla és Ujhelyi István szocialista képviselők próbálták megakadályozni – olvasható a közleményben.

Mindenkit kiengedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gyorskocsi utcai fogdájából azok közül, akiket előállítottak az LMP Kossuth téri demonstrációján – közölte a BRFK péntek késő este.

Péntek reggel az LMP által meghirdetett tüntetésen néhány tucat aktivista a Parlament déli, illetve északi kapuja mellett sorakozott fel, tiltakozva a szavazásra váró jogszabályok, elsősorban a pénzügyi stabilitási és a választójogi törvény ellen. Később a hozzájuk csatlakozó LMP-s képviselőkkel együtt leláncolták magukat az autóbejáratoknál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.