Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Cégregiszter | Egyéb

Gara Cukrászda

Debrecen, Kálvin tér 6.

Köszöntjük oldalunkon!

Szeretettel köszöntöm honlapunk olvasóit, Gara Gyula vagyok, a Gara Cukrászda vezetője.

Hogy hogyan is kezdődött a cukrászattal való kapcsolatom? 1960-ban köteleztem el magam a cukrászat mellet, hisz nyolc gyermekes családban nőttem fel, így csak ritkán jutottunk édességhez. Elhatároztam hát, hogy cukrász leszek. Neves szakemberek mellé kerültem, ahol az édességek elkészítésének csínjai mellett szakmai tanácsokkal is elláttak. Ezt követően sikeres vizsgát tettem, majd versenyeken való megmérettetések következtek, melyeken sikerült elismeréseket elérnem. Szakmailag a "mestercukrász" cím elnyerése fordulópontot jelentett életemben, hisz ekkor határoztam el, hogy saját cukrászdát nyitok. Ebben az elhatározásomban feleségem nyújtott segítséget, aki a cukrászda vezetését vállalta magára. Így került sor 1988-ban a Kálvin téri GARA CUKRÁSZDA megnyitására, melyet olyannyira megkedveltek Debrecen lakói, hogy hamarosan a bővítésről kellett gondoskodni. Szerencsémre fiam is megszerette a cukrász szakmát, lányom pedig -édesanyja révén- az üzletvezetést tanulta meg. Így biztosítva láttam a családon belüli generációváltást, vagyis hogy kialakuljon az új "Cukrász-dinasztia". Debrecen új főterének kiépítése adott lehetőséget arra, hogy az újabb hagyományos cukrászdát kialakíthassuk. 2000 év végén nyitottuk meg a második cukrászdánkat a Piac utcán, melyet az előzővel megegyezően igényességgel és szakmai hozzáértéssel vezettünk be. Mindkét Gara Cukrászda ma már jól ismert a városban, de még azon túl is. Sokan adják meg találkahelyként, akár üzleti, baráti, vagy családi beszélgetések ürügyén. Az üzlet nyitvatartása lehetővé teszi a vendégek számára, hogy séta, vásárlás, vagy étkezés után süteménnyel és kiváló aromájú kávéval fejezzék be a napi programjukat. A cukrászdában található sütemények más üzletben nem kaphatóak, egyéni recept alapján készülnek egy korszerűen felszerelt cukrászüzemben, jól képzett cukrászok munkájával. Mindkét üzletünk megkapta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségtől a "Védnöki Táblát", Debrecentől pedig az "Év üzlete" kitüntető címet. Valamint a Czipin Guide által jelzett "Közép-Európa Legjobb Vendéglátó Egysége" kétszázasok klubjába is felvettek bennünket. A cukrászat nagyon munkaigényes, precíz, néha művészi hozzáértést igényel. Ezért szükségszerű az állandó, magas szintű önképzés, melyet különböző versenyekkel, bemutatókkal lehet elérni.Már tanuló koromtól kezdve részt veszek szakmai megmérettetéseken, melyek legtöbbször jó eredménnyel zárultak, de mégis a legnagyobb elismerés a vendégek felől érkezik, akik üzleteinkben vásárolt süteményeinket megelégedéssel fogyasztják. Tagja vagyok a Magyar Cukrászok Országos elnökségének és elnöke a Hajdú-Bihar megyei Cukrász szekciónak. Felvettek a "Nemzeti Cukrászművészek Értékőrző Testülete" soraiba.Személyes elismeréseim közé tartoznak:- Mestercukrász cím- Venesz József díj- Dobos C. József díj- Aranyhabverő díj- Kézműves díj- Mecénás díj- "Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség JURY tagja" megtisztelő cím. Természetesen úgy az üzlet, mint a személyemhez kötött elismerések csakis a családom és munkatársaim segítségével jöhettek létre, akikkel együtt mindent megteszünk, hogy vendégeink megelégedéssel távozzanak üzleteinkből és jó hírnevünket vigyék mindenfelé.

kapcsolat