V√°roslista
2020. m√°jus 27, szerda - Hella

Cégregiszter | Egyéb

calicojackpub

4026 Debrecen, Bem tér 15

Üdvözlök mindenkit a Calico Jack Pub összes szintjén!

Rem√©lem megel√©gedetts√©ggel fogj√°k itt az id√īt elt√∂lteni √©s megfogadj√°k r√∂vid, de hasznos tan√°csainkat.

A fed√©lzeten tart√≥zkod√°s alatt mindenki maxim√°lisan el√©g√≠tse ki √©tel √©s ital sz√ľks√©gleteit, mert egy esetleges partrasz√°ll√°sn√°l - az antarktiszi hideg ismeret√©ben -be√°lhat a szervezet kih√ľl√©se √©s a lass√ļ, k√∂ny√∂rtelen fagyhal√°l. Magas alkoholtartalm√ļ italok fokozott fogyaszt√°sa lass√≠tja a folyamatot.

A v√≠zbe ugrani -az √ļsz√≥ j√©gt√°bl√°k miatt - vesz√©lyes

Ki volt Calico Jack?

Calico Jack, tisztes polg√°ri nev√©n John Rackham, 1717-ben l√©pett a hal√°lfejes t√∂rt√©nelem sz√≠npad√°ra: egy m√°sik h√≠res kal√≥zt√≥l, Charles Vane-t√≥l ekkor vette √°t a "Treasure" kapit√°nys√°g√°t. A "Calico" nevet pedig lenv√°szon hacuk√°j√°r√≥l kapta, amelyben √©lete nagyr√©sz√©t t√∂lt√∂tte. Sz√∂rnyen vonz√≥ fi atalember lehetett: t√©ny, hogy hamarosan mag√°√©nak mondhatta a sz√©ps√©g√©rol √©s vakmeros√©g√©rol h√≠res noi kal√≥z Bonny Anne kegyeit. Kettej√ľk tal√°lkoz√°sa a sors elrendel√©se volt. K√©sobb csatlakozott hozz√°juk egy ugyanolyan sz√©p √©s ugyanolyan h√≠res kal√≥zl√°ny, Mary Read is, √©s ez a meghitt h√°rmas h√°rom √©ven √°t tartotta retteg√©sben a Karib-szigetek partvid√©k√©t. Utols√≥ nagy fog√°suk egy rumsz√°ll√≠tm√°ny volt - √©s ez lett a v√©gzet√ľk. A kapit√°nynak √©s leg√©nys√©g√©nek siker√ľlt olyan eredm√©nyesen mag√°√©v√° tennie a zs√°km√°nyt, hogy a jamaikai korm√°nyz√≥ orj√°rata ellen√°ll√°s n√©lk√ľl fegyverezte le Calico Jacket √©s csapat√°t. Az akaszt√≥fa alatt meg is kapta nagy szerelm√©tol, aki ezekel a szavakkal vett √∂r√∂k b√ļcs√ļt tole:

"Ha nem r√ļgt√°l volna be, mint egy √°llat, √©s f√©rfi k√©nt viselkedt√©l volna, most nem kellene kuty√°k m√≥dj√°ra v√©gezned"

Mire Calico Jack azt v√°laszolta: "Ha √ļjj√°sz√ľlethetn√©k, megint csak rumot vedeln√©k." Isten hozott Debrecenben Calico Jack!

H√©tfŇĎ: 8.00-1.00 Kedd: 8.00-1.00 Szerda: 8.00-1.00 Cs√ľt√∂rt√∂k: 8.00-1.00 P√©ntek: 8.00-1.00 Szombat: 10.00-2.00 Vas√°rnap: 10.00-24.00 Hitelk√°rtya elfogad√°s: Eurocard/Mastercard, VISA

kapcsolat