Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 09. 16:45, kedd | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Weisz Fanni bátyja is siket és sohasem volt igazi apjuk

Weisz Fanni bátyja is siket és sohasem volt igazi apjuk

A sorstársait nem hagyja cserben

A TV2 szépségkirálynő-választásán tűnt fel, ahol közönségdíjas lett, és azóta modellként is dolgozik. Weisz Fanni pár hete az Országházban tartott sajtótájékoztatót, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élőkre. A hallássérült lány a Star magazin újságírójának többek között elmondta, hogy bátyja is siket és sosem volt igazi apjuk.

- Apukánk nem tudta feldolgozni, hogy mások vagyunk, mint a többi gyerek. Nincsenek is igazán szép emlékeink róla. Néha gondoltunk rá, hogy jó lenne nekünk is egy jó apa, de nem tudom megfogalmazni, mi hiányzott valójában, mert nem tudom, milyen az, ha valakinek jó apukája van. Szerencsére ott volt nekünk apa helyett a papa, édesanyám apukája, aki betöltötte az igazi apa szerepet az életünkben - meséli Weisz Fanni, aki kislányként azt gondolta, az állapota természetes.

- Nem tudtam, mi az, hogy hallás, azt hittem, mindenki ilyen, mint én, hisz külsőre pont olyan voltam, mint a többi gyerek. Később észrevettem, hogy az anyukámnak és a többi gyereknek van valami különleges képessége, ami nekem nincs. Ahogy cseperedtem, rájöttem, hogy más vagyok. Értek emiatt bántások, de azokon túltettem magam, mert édesanyám és szülei olyan szeretettel vettek minket körül, ami nagyon megerősített.

Weisz Fanni küzd azért, hogy rendesen oktassák a jelnyelvet.
- Ha siket baba érkezik a családba, az első és legfontosabb a jelnyelven való tanítása, hiszen ez az első számú kommunikációs formánk. Gondoljuk csak át, egy kicsi gyermek mennyi kérdést tesz fel. Egy siket gyermeknek pont ennyi kérdése lenne, de nincs válasz, hisz nincs semmilyen kommunikáció. Hát ezt akarom kikiabálni a világnak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.