Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Január 23. 10:53, szombat | Helyi

Villamos-pályázatok

Villamos-pályázatok

A debreceni 2-es villamos beruházásához kapcsolódó két közbeszerzési pályázattal is foglalkozott január 22-i ülésén a bíráló bizottság.

A villamos pályájának generál-kivitelezésére szóló nyílt közbeszerzési eljárás keretében 2009. december 8-ig 5 pályázat érkezett - mindegyik konzorciumok nevében. A bíráló bizottság - véleményének kialakítása után - javaslatot tesz a kivitelező kiválasztására a város közgyűlése tulajdonosi bizottságának, amely ennek alapján január utolsó hetében alkotja meg saját javaslatát. Erről végül a polgármester dönt. A pályaépítési munkák a döntés és a kivitelezői szerződés megkötése után, a tervek szerint 2010 tavaszán kezdődhetnek.

A bíráló bizottság a villamosjárművek beszerzésével kapcsolatos közbeszerzési pályázattal is foglalkozott. A tenderdokumentációt 9-en vásárolták meg, s végül a január 22-i beadási határidőig 5 pályázat érkezett. Elbírálásukra mintegy három hét áll a bizottság rendelkezésére. A járműbeszerzésre egyébként ez volt a negyedik pályázati kiírás. A korábbiak a gazdasági válság különböző hatásai miatt sajnos eredménytelenül zárultak. Ha a mostani eljárás sikeres lesz, a 18 új villamosjármű várhatóan 2012-ben állhat forgalomba a 2-es villamosvonalon Debrecenben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.