Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 18. 17:07, kedd | PR

Ünnepi reggelik, akár hétköznap is

Ünnepi reggelik, akár hétköznap is

Egy-egy ünnep, mint a karácsony vagy szülinapok, kiváló alkalmak arra, hogy valamivel meglepjük magunkat és szeretteinket. De miért várnál valamilyen alkalomra, hogy örömet szerezz egy kis finomsággal?

Pár okos ötlettel, bármikor lehet ünnepi reggelink, ami nem is feltétlenül jelent sokkal több készülődést.

Bár ünnepi reggelinek hívjuk, hiszen a rohanós hétköznapokon gyorsan elmajszolt szendvics vagy tál gabonapehely után sokkal nagyszabásúbbnak tűnnek, nem kell ünnepi alkalom ahhoz, hogy egy kiadós, finom reggelivel lepd meg a családot.

Olyan reggeli ötleteket mutatunk most, amik különleges alkalmakkor vagy egy „sima” hétvégén is fejedelmi kényeztetést nyújtanak.

Hagyományos villásreggeli

A villásreggeli kifejezés hallatán valószínűleg egy klassz tojásos reggeli, esetleg virsli jut az eszünkbe. És milyen finom is jó tükörtojás, rántotta vagy omlett! Főleg, mert ezeket is lehet változatosan készíteni. A tükörtojás alá tegyél pár szelet sonkát a serpenyőbe, és máris kész a ham and eggs, ha pedig a rántottához, omletthez egészen apróra feldarabolsz hagymát, paradicsomot, paprikát, sonkát, sajtot, és ezekkel turbózod fel az ételt, rögtön egy kényeztető szállodai reggeli lesz belőle.

És itt még nincs vége! Ha már tojás, ne feledkezz el a buggyantott tojásról sem! Kicsit macerásabb ugyan az elkészítése a hagyományos verziókhoz képest, de az élmény mindenért kárpótol. Forró, de nem lobogó (inkább csak gyöngyöző) vízbe önts egy tojást, hagyd benne kb. 2-3 percig, majd óvatosan vedd ki. Akkor jó a buggyantott tojás, ha a fehérje már megszilárdult, a sárgája viszont még folyik. Buggyantott tojás mellé tálalhatsz pirítóst, avokádót, vagy füstölt lazacot, de főtt spárgával is isteni!



Házi kalács, az utánozhatatlan

A finom, omlós kalács az ünnepi reggelik egyik nélkülözhetetlen fogása. Legyen szó húsvétról, vagy karácsonykor, mindig telitalálat. A legfinomabb házi kalácsnak pedig nincs párja! Kevés vaj, házi lekvár, mellé egy pohár tej vagy kakaó, maga a boldogság!
Ha eddig nem mertél belevágni a kalács sütésbe, ne halogasd tovább! Nem olyan bonyolult, mind gondolnád…

A sokoldalú palacsinta

A palacsinta a reggeli kényeztetés netovábbja. A gyerekek valószínűleg kiugranak a bőrükből örömükben, ha ezt kapják egy vasárnap reggel, de a felnőttek is biztosan hálásak lesznek.
A filmekben sokszor látjuk, hogy az amerikai családok reggelijéből sem hiányozhat, ha valami különlegessel szeretnének előrukkolni. Ők persze az amerikai palacsintát készítik, ami a mi hagyományos palacsintánknál kicsit sűrűbb, vastagabb, viszont kisebb, és természetesen nagyon finom. Próbáld ki bátran, biztosan ízleni fog!

Ha pedig az egészségesebb vonalat követnéd, a zabpalacsinta lesz a befutó, ami a zablisztnek köszönhetően magas rosttartalommal bír, ráadásul a gluténmentes diétába is könnyen beilleszthető. Mellé egy bögre gőzölgő kávé vagy narancslé, és egész nap le sem hervad majd a mosoly az arcodról!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.