Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Február 01. 16:07, hétfő | Helyi

Új igazgatók

Új igazgatók

Intézményvezetőket is kinevezett a debreceni önkormányzat képviselő-testülete.

A cívisváros közgyűlése zárt üléssel kezdte a munkát. Ennek során elsőként a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvény végrehajtásával foglalkozott a plénum. Megválasztotta a testület a városi pedagógiai szakszolgálat vezetőjét is; a tisztséget február 2-tól (5 évig) Dömösiné Rápolti Éva Tünde töltheti be. Kinevezték a Csapókerti Közösségi Ház igazgatóját is. Ezt a posztot - egyetlen pályázóként - az eddigi vezető, Kövesi Péterné töltheti be a következő 5 évben (február 11-től).

A fenti döntések után a testület módosította a fizetős várakozóhelyek használatát szabályozó rendeletét. Eszerint egységesen 8-tól 18 óráig tarthat a díjfizetéses időszak a DKV által üzemeltetett parkolókban. A változtatást a lakossági észrevételek alapján, valamint az iskolák, óvodák és egyéb közintézmények nyitva tartási idejét figyelembe véve hajtotta végre az önkormányzat. Elfogadták a képviselők azt is, hogy rendőrségi és ügyészségi gépjárművek (összesen 25 kocsi) a fizetős várakozóhelyeket is díjtalanul vehessék igénybe. Ezeket az autókat azonosító jelzéssel látja el a parkolókat üzemeltető társaság, s ily módon az esetleges visszaélések is ellenőrizhetők lesznek.

Ugyancsak lakossági észrevételek alapján foglalkozott a közgyűlés a 30 napos érvényességű bérletszelvények lejárati idejének ügyével is. Kiderült ugyanis, hogy az új szabályok alapján a bérletszelvény a korábbiaknál kevesebb naptári napig érvényes: ha például a tárgyhó 8. napján érvényesítik, akkor 31 napos hónap esetén csak a tárgyhónapot követő hónap 6. napjáig érvényes. Emiatt pedig az év végére a bérletszelvénnyel használható napok száma akár jelentős mértékben csökkenhet.

Ennek megszüntetése érdekében az előterjesztés azt javasolta, hogy a bérlet a tárgyhónapban a szelvény érvényesítésének napjától a tárgyhónapot követő hónap ugyanazon napjának - ennek hiányában az azt követő hónap első napjának - 24. órájáig legyen érvényes. Az érvényesség kezdete: a bérletváltás napja vagy az a nap, amelyet a bérlet kibocsátója tüntet fel a szelvényen. Ha a bérletszelvény érvényességének utolsó napja munkaszüneti napra vagy ünnepnapra esik, akkor a szelvény a következő munkanap 24. órájáig érvényes. A plénum ezt az indítványt is elfogadta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: