Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 20. 19:06, kedd | PR

Új lakástakarékpénztárak nyílnak jövőre

Új lakástakarékpénztárak nyílnak jövőre

Nagyon pozitív változásnak örülhetnek a jövendőbeli LTP ügyfelek, ugyanis 2017. július 1-jétől három helyett két hónap alatt juthatnak hozzá megtakarításukhoz.

A csökkenő kiutalási időszak azokra a szerződésekre érvényes, amelyeket ettől az időponttól kezdve nyitnak meg.

Jövő év derekától új LTP ajánlatok lesznek elérhetők, amelyek a jelenlegiektől eltérőek lesznek megtakarítási időszakban, a betéti kamatban, az EBKM (Egységes Betéti Kamatláb Mutató) terén, vagy akár a megtakarítási időszak végén felvehető lakáskölcsön tekintetében.

Egyre pozitívabb fejlemények

Mivel a lakástakarék pénztár a legstabilabb, legmagasabb hozamú megtakarítási lehetőség, és egy családból akár több is futtatható, érdemes akár a meglevő mellé is újat indítani.
A megtakarítási időszak kötött, 4-től 10 évig terjedhet - e téren céljainknak megfelelően választhatunk -, és befizetéseink 30 %-nak megfelelő állami támogatást kapunk.

A megtakarítást pedig saját, vagy közeli hozzátartozónk lakással kapcsolatos költségeire fordíthatjuk. Minden olyan beruházást vagy vásárlást, ami fixen bennmarad az ingatlanban, tehát felújítás, ráépítés, illetve természetesen ingatlanvásárlás, előnyös feltételekkel fedezhetünk a lakástakarékból.

A megtakarítási időszakot követően számítani kell egy kiutalási időszakra, amely most 3 hónap. Ezalatt az idő alatt benyújtjuk a lakástakaréknak a szükséges igazoló dokumentumokat (pl.: lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződést), és a pénztár előkészíti a kiutalást - ez a szakasz fog tehát lerövidülni.

Pozitív változások - a fentieknél talán még radikálisabban - már a közelmúltban, ez év végén is életbe léptek az LTP-k piacán, és amelyek szintén azt érintették, hogy hamarabb vehessük ki a rendkívül előnyös hozamot.

Jelenleg három banknál érhetőek el az áthidaló kölcsönök, amelyekkel a lakáshitellel kombinált megtakarítás a megszokottnál jóval hamarabb felvehető. Azoknak, akik élnének a lakástakarékok nyújtotta lehetőséggel, és most lenne szükségük anyagi segítségre ingatlanvásárláshoz vagy -felújításhoz, ez fantasztikus lehetőség.

A lakáshitel törlesztésével is számoljunk

A feltétele a hozzáférésnek, hogy a lakástakarékhoz lakáskölcsönt kell társítani. Az áthidaló kölcsön tehát azt teszi lehetővé, hogy a teljes szerződésben szereplő időszak alatt összeadódó összeget felvegyük előre, és a lakáskölcsön összegét is.

A kombinált ajánlat - LTP és kölcsön - részleteit érdemes átgondolni, mennyire előnyös nekünk a lakáshitelt is bevállalni; ám az elérhető hozam mindenképpen megér egy kis számítgatást.
Ne feledjük, a lakáshitel rész miatt hitelképességi vizsgálat szükséges a szerződéshez, és ingatlanfedezettel is rendelkeznünk kell, hogy belevágjunk az áthidaló kölcsön felvételébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat