Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Június 10. 05:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotóillusztráció: pixabay

Több tízezer gyermeket várnak idén nyáron az Erzsébet-táborokba

Több tízezer gyermeket várnak idén nyáron az Erzsébet-táborokba

Az idei évben több tízezer gyermeket várnak a szünidei Erzsébet-táborok, amelyek június 17-én kezdődnek és 11 héten át tartanak - tájékoztatta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pénteken az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a vakációs balatoni élménytáborok az iskolai tanév zárása után azonnal elkezdődnek, június 17. és augusztus 31. között csaknem 30 ezer táborozó vehet részt szabadidős programokon egyhetes turnusokban. Minden Erzsébet-táborban állandó orvosi ügyelet, mentőszolgálat és vízi mentők óvják a gyerekek testi- és lelki épségét, a kísérő pedagógusok, a családsegítő és az egészségügyi szakemberek mellett az Erzsébet-program munkatársai is nagy figyelmet fordítanak a táborozókra.

Kitértek arra is, hogy májustól júniusig mintegy tízezer gyermek vehetett részt különféle Balaton-parti programokon. Hazaindultak a Zánkán és Fonyódligeten táborozó diákok; pénteken befejeződtek a balatoni Erzsébet-táborok úgynevezett ottalvós osztálykirándulásai, amelyekre az alapítványon keresztül pályázhattak az iskolák. A május 14-étől június 8-áig tartó táborokba idén mintegy kétszer annyian jelentkeztek, mint tavaly. A háromnapos, kétéjszakás táborok ideje alatt a tanulók a többi között sárkány- és sétahajózhattak, túrázhattak, kipróbálhatták a kalandparkot, valamint különféle sportprogramokon, gokart- és kerékpáros versenyeken vehettek részt.

A balatoni helyszínek mellett az ország 500 pontján lesznek Erzsébet-táborok. A lakóhelyhez közeli napközikben tavaly mintegy 55 ezer diák, idén június 18. és augusztus 31. között várhatóan csaknem 60 ezer gyermek vakációjáról és napi étkezéséről gondoskodhat az Erzsébet-program. Erdélyben, az ivói Erzsébet-táborban előreláthatólag 1500 tanuló táborozhat. Mindezek mellett a szünidőben csaknem 900 speciális ellátást igénylő, betegséggel élő, valamint gyógyuló gyermek kikapcsolódását biztosítják az úgynevezett Gyógyító Szent Erzsébet-táborok Zalaszabaron és Tihanyban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során