Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Január 25. 08:40, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI

Több megyében is télies útviszonyok nehezítik a közlekedést

Több megyében is télies útviszonyok nehezítik a közlekedést

A korábbi hóátfúvások miatt télies útviszonyok nehezítik a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Fejér megyében - közölte az Útinform pénteken a honlapján.

Nehezen fenntartható a közlekedés közel 20 alsóbbrendű úton, emellett járhatatlan az Abaújszántó és Pere közötti 3704-es út, amelyet a 7-es és a 13-as kilométer között lezártak - írták.

A tájékoztatás szerint a Dunántúlon nagyrészt csapadékmentes az idő. Pécs és Pest megye környezetében, valamint a Duna vonalától keletre hószállingózást, illetve változó intenzitású havazást jeleztek. Jellemzően a Duna-Tisza közén és északkeleten intenzívebb a havazás.

A gyorsforgalmi utak burkolata többnyire sónedves, az M3-as autópálya keleti szakaszán lehet hókásás burkolat. A főutak és a mellékutak burkolata a Dunántúl nagy részén sónedves, illetve száraz.

Harkány és Tapolca térségében, a Duna-Tisza-közén, a Tiszántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében havas, latyakos, hókásás burkolatot jelentettek. Télies útviszonyokra kell még számítani a Bakony útjain is. A Dunántúlon Keszthely és Sárvár térségében, valamint az M7-es autópálya fonyódi szakaszán erős északi szél fúj, a Dunántúl nagy részén élénk a légmozgás - ismertették.

Címkék: út, , havazás, közlekedés, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.