Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 19. 05:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tizenhárom évre ítéltek egy nőt, aki halálra késelte volt férjét

Tizenhárom évre ítéltek egy nőt, aki halálra késelte volt férjét

Tizenhárom év fegyházra ítélt kedden a Pécsi Ítélőtábla egy Zala megyei nőt, aki egyetlen késszúrással megölte volt férjét. Az ítélet jogerős, a táblabíróság 15 évről enyhítette két évvel a büntetést.

A Pécsi Ítélőtábla által az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezték: a Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat korábban védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. A fellebbezések után eljáró ítélőtábla a vádlott büntetlen előéletére és "a sértetti közrehatásra" tekintettel enyhítette a kiszabott büntetést.

Az 55 éves nő és az 54 éves férfi 2009-ben kötött házasságot, együttélésük a rendszeres veszekedések miatt 2015-ben megszakadt. Ezután is együtt gondozták azonban a férfi pincéjét és a hozzá tartozó ingatlant; 2017 májusában a nő a városi lakásából a pincébe költözött, a férfi pedig rendszeresen felment a hegyi házba, ahol a nővel együtt italoztak.

A bűncselekmény napján, 2017. augusztus 5-én nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, majd a késő esti órákig veszekedtek: a férfi a nőt késsel fenyegette, majd a kést a teraszon egy asztalra tette. Később a férfi egy hintaágyon fekve tovább szidalmazta és fenyegette nőt, majd elaludt, a nő pedig az asztalon hagyott késsel mellbe szúrta a férfit, aki a támadás után még felállt, majd a teraszon összerogyott, eszméletét vesztette és rövidesen meghalt. A nő csak jóval a férfi halála után hívta fel ismerősét, segítséget kérve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.