Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 12. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sok eső várható a héten

Sok eső várható a héten

Sok eső várható a héten. Lehűlés is várható, egyre kevesebb helyen lesznek 20 Celsius-fokos maximumok, helyenként hajnalban már fagyra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn reggel, kora délelőtt a Dunántúlon és középen lehet eső, zápor, majd átmeneti szünet után a középső és keleti megyékben várható intenzívebb csapadék. A legkevesebb mennyiség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén, a legtöbb a középső országrészben valószínű. A Dunántúlon időnként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 4-13 fok lesz. Napközben a Dunántúlon 7-13, keleten 13-22 fokig melegszik a levegő.

Kedden sokfelé várható kiadós eső, zápor. A legtöbb csapadék az ország középső harmadában hullhat. A szél erős, az Észak-Dunántúlon viharos is lehet. A minimumhőmérséklet 6-14, a maximumhőmérséklet többnyire 7-14 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Szerdán eleinte az ország északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső, majd a nap második felében ott is megszűnik a csapadék. A szél napközben sokfelé lesz erős, estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A legmagasabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul.

Csütörtökön délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a déli, délutáni óráktól egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Több helyen lehet erős a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7 fok között, a maximumhőmérséklet 12-20 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Pénteken és szombaton elszórtan várható kisebb eső, záporeső. Pénteken a leghidegebb órákban 5-12, szombaton 3-9 fok lehet. Pénteken napközben 11-17, szombaton 9-14 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb 9 és 14 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: ősz, eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során