Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 12. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: blikk.hu

Rosszul tanították a hibázó doktornőt!

Rosszul tanították a hibázó doktornőt!

Budapest - „Nem akarom a vérét a doktornőnek, csak azt, hogy tiltsák el a foglalkozásától, hogy ez a tragédia mással ne történhessen meg" .

Mondta a Blikknek Német Krisztina, akinek az élettársa azért halt meg, mert az orvos nem ismerte fel a vércukormérő jelzéseit, és cukros vizet itatott a magas vércukrú férfival, aki belehalt a „gyógyításba".

Mint megírtuk, az ügyeletes orvosként dolgozó rezidens azt hitte, a szerkezet hibajelzést ad, holott az a mérhetetlenül magas vércukorszintet jelezte. P. Nóra (27) pere tegnap kezdődött, először a doktornő beszélt arról, mi is történt tavaly február 7-én.

– Miután megérkeztünk, mondta a beteg és az élettársa, hogy a férfi cukorbeteg. Magas volt a vérnyomása, megmértem a cukrát, a gép azt írta ki, hogy „HI". Ezt hibaüzenetnek véltem – emlékezett vissza P. Nóra, aki erre három kanál cukrot írt elő a betegnek.

– Az újabb hívás után a beteg rosszabbul volt. Ismét megmértem a cukrát, megint „HI"-t írt ki. Az akkor velem lévő sofőr mondta, hogy ez magasat jelent, de ekkor már én is láttam a tünetekből – mondta P. Nóra, aki arra hivatkozott: az orvosin nem tanították meg a műszer használatára.

Német Krisztina azt idézte fel, mi történt azután, hogy a doktornő a cukros vizet megitatta a párjával. Az is kiderült: másodjára azzal is hosszú percek teltek el, hogy a segélyhívásra használt mobiltelefonról elfogyott az egység, így azt a közeli boltban fel is kellett töltetni, hogy ismét mentőt hívhassanak.

– Ekkorra a párom már félrebeszélt. Hívtam a doktornőt, aki ismét megmérte a cukrát, és megint azt hitte, hibás a gép. Ekkor mondta meg neki a sofőr, hogy a jelzés mit jelent – mondta Krisztina, akinek a párja végül a mentőben elhunyt. (Egészséges ember éhgyomorra mért cukorszintje maximum 5,5 lehet – a szerk.)

U. Bálint Krisztina szerint a doktornő soha nem kért bocsánatot, és a felelősségét sem ismerte el.

P. Nóra ügyvédje, Fridman Róbert úgy véli, nem egyedi eset, hogy felügyelet és tapasztalat nélkül dolgoznak rezidensek.

P. Nóra jelenleg is orvosként dolgozik.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.