Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Január 13. 10:46, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Palkovics: több diplomásra van szükség, nem több hallgatóra

Palkovics: több diplomásra van szükség, nem több hallgatóra

A felsőoktatási államtitkár szerint több diplomásra van szükség, nem arra, hogy minél több, diplomát nem szerző hallgató legyen a felsőoktatási intézményekben.

Palkovics László felsőoktatási államtitkár a Kossuth Rádió kedd reggeli műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy a beiratkozott, felvett hallgatók 35 százaléka az egyetemi, főiskolai évek alatt "elvész", azaz nem szerez diplomát.
Az államtitkár arról beszélt, a cél az, hogy az oktatás minőségét javítsák és az intézmények minél több hallgatónak biztosítani tudják a diploma megszerzését.
Palkovics László butaságnak nevezte azokat, a felsőoktatási stratégiát érintő vádakat, melyek szerint a kormány nem akar elegendő diplomást képezni. Szerinte ma a társadalom egyharmadának kellene diplomával rendelkeznie, de ettől még nagyon messze vagyunk, ezért is kellene javítani az egyetemet, főiskolát diplomával elvégzők arányán.
Közölte, a felsőoktatási intézmények arra törekednek, hogy ezt az egyharmadot hosszú távon elérjék.
Arról is beszélt, ha sikerülne elérni, hogy az felsőoktatási intézményekbe beiratkozott, ám diplomát nem szerző hallgatók aránya 35 százalékról annak felére csökkenjen, akkor azzal már el tudnák érni a célul kitűzött arányt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;