Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 25. 15:58, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Oscar-díj - A szakértő reménykedik a Testről és lélekről győzelmében

Oscar-díj - A szakértő reménykedik a Testről és lélekről győzelmében

Dudás Viktor filmszakértő reméli, hogy ismét Oscar-díjnak örülhet az ország március 4-én, az Oscar-gálán, amelyen Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is jelölt a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

Dudás Viktor vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: a verseny nagyon kiélezett, hiszen ami két éve a Saul fiát magyar szempontból biztos esélyessé tette, hogy Cannes-i díjazottként volt ott a jelöltek között, az most elmondható Ruben Östlund A négyzet című filmjéről. A kategóriában az Una mujer fantástica című chilei film is nagyon sok rajongót szerzett magának - tette hozzá.

A szakértő úgy fogalmazott: sajnos pont a legjobb külföldi film kategóriában "nem csak a filmen múlik" a siker; függetlenül attól, hogy Enyedi Ildikó filmje mennyire szép, lírai és mennyire új formanyelvet hoz, ha van két másik olyan film a jelöltek között, amelynek akár a kampánya sokkal erősebb, akkor lehet, hogy nem is az esztétikai élmény, a filmélmény fog dönteni.

A 90. Oscar-díjátadó gálát március 4-én rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.