Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 03. 13:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Norvég alapok - Pert nyert a Miniszterelnökség az Ökotárssal szemben

Norvég alapok - Pert nyert a Miniszterelnökség az Ökotárssal szemben

Első fokon elvesztette az Ökotárs Alapítvány a Miniszterelnökséggel és Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárral szemben jó hírnév megsértése miatt indított perét.

Csepreghy Nándor az MTI-nek kedden felidézte, hogy tavaly tavasszal, amikor fellángolt a magyar kormány és a Norvég Civil Támogatási Alap közötti vita, "szélhámos gittegyleteknek" nevezte a magyarországi alapkezelő szervezeteket. Emiatt őt és a Miniszterelnökséget jó hírnév megsértése miatt beperelte az Ökotárs Alapítvány, az egyik alapkezelő.
A Fővárosi Törvényszék keddi elsőfokú, nem jogerős ítéletében úgy döntött, hogy ezt a kijelentést a megfogalmazásakor "nem alap nélkül tette" - mondta a helyettes államtitkár.
Hozzátette: a Miniszterelnökség nem minősíti az ítéletet, de a kormánynak az az érdeke, hogy bármilyen közforrás érkezik is Magyarországra civil szervezetek finanszírozására, az "valóban a civil szervezetek széles körének a támogatására legyen felhasználva". Minden olyan szervezet, amely megpróbálja ezeket a forrásokat "egy szűk, marginális csoporthoz bekötni", megítélésük szerint árt a teljes civil társadalomnak - hangsúlyozta. Hozzáfűzte: az Ökotárs működésével kapcsolatban "mi évek óta ezt tapasztaljuk, ezért a szélhámos gittegylet kifejezés nemcsak akkor volt időszerű vélemény, hanem ma is fenntartható".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: