Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 30. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: varrasoktatas.hu

Nemcsak az arany, hanem egy varrótanfolyam is jó befektetés!

Nemcsak az arany, hanem egy varrótanfolyam is jó befektetés!

Olyan világban élünk, amikor jól megnézzük, hogy mire adjuk ki a pénzünket, és ha kiadjuk, azért mit kapunk.

Egy varrótanfolyam az egyik lehető legjobb befektetés: ha valaki tud szabni – varrni, az tisztában van vele, hogy ez olyan érték, amely egész életen át elkísér: egyszer kell csak megtanulni, és onnantól bármikor elővehető a tudás. A varrás egyrészt lehetőséget ad a kreativitás kifejezésére, másrészről pedig sokat spórolhatunk azzal, ha családtagjaink vagy saját ruhadarabjainkat magunk varrhatjuk, ruhatárunkat teljesen lecserélhetjük anélkül, hogy nagyobb költségbe vernénk magunkat. Ha tudunk bánni a varrógéppel, akkor egy-egy nadrágfelhajtás, igazítás miatt - ami nem tart tovább 10-15 percnél. Ezeket az alapmozzanatokat bárki el tudja sajátítani egy kurzuson, sőt, még ezen túl is megtanulhat sok egyéb fogást. Éppen ezért indítanak Debrecenben a Csapókerti Közösségi Házban intenzív nyári kezdő szabás-varrás tanfolyamot július 10 és 19 között, a Varrósziget tapasztalt ruhaipari mérnök-oktatójának vezetésével, aki eddig hölgyek tucatjaitt indította el a szabás varrás világában. Az alapozó kurzuson egy szoknya megvarrásán keresztül sajátítják el a jelentkezők a fortélyokat. (Témák: a varrógép működése, használata, varrás, anyagismeret, szabásminták értelmezése, levétele, szabás, szoknya szabása, készre varrása cipzár bevarrással.)

Intenzív nyári kezdő szabás-varrás tanfolyam július 10 - 19 Debrecen, Csapókerti Közösségi Ház További információ a 06 20 9983700- as telefonszámon vagy a Csapókerti Közösségi Házban (+36-52-541-321) illetve a www.varrasoktatas.hu oldalon kapható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.