Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Január 12. 11:34, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Néhány településen tovább nőtt a légszennyezettség

Néhány településen tovább nőtt a légszennyezettség

Néhány helyen tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség; északkeleten három településen veszélyes a levegőminőség.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden frissített térképe alapján Sajószentpéter, Kazincbarcika és Putnok levegőjét minősítették veszélyesnek a szálló por magas koncentrációja miatt. Miskolcon, Salgótarjánban és Ajkán egészségtelen a levegő.

Az NNK közleményében kiemelte: veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, így azt javasolják, hogy kedvezőtlen levegőminőség esetén mindig legyen náluk a készenléti gyógyszerük (például inhalátor).

További kilenc település - Budapest, Tököl, Százhalombatta, Vác, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota és Pécs - levegőjét kifogásoltnak minősítették a levegőhigiénés index alapján.

Az NNK azt írta: az országos meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős javulás.

A Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében ugyanakkor azt közölte: Budapesten kedd délutántól, estétől várhatóan javul a levegő minősége. Szerdától pedig határozott javulásra lehet számítani.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;