Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Május 09. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: töröljék el a roamingdíjat az EU-ban!

MSZP: töröljék el a roamingdíjat az EU-ban!

Az MSZP kiáll a roamingdíjak 2015 decemberétől való eltörlése mellett, és kíváncsi, hogy "a rezsicsökkentés harcos kormánya" milyen álláspontot képvisel az ügyben...

Mondta az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője, a szocialisták alelnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Ujhelyi István a roamingdíjak eltörlését azzal indokolta, hogy az európai polgárok évente 2400 milliárd forintnyi összeget fizetnek ki roamingdíjként.
A szociáldemokrata frakció magyar delegációvezetője elmondta, az EP-ben egyre több képviselő "követeli" az Európai Bizottságtól, az Európai Tanácstól, azaz a nemzeti kormányoktól - a korábbi döntésnek megfelelően - a roamingdíjak 2015-ös eltörlését. Ez azt jelentené, hogy ugyanannyiért használhatnák az emberek a telefonjukat külföldön, mint saját hazájukban - magyarázta.

Az ellenzéki politikus felidézte azt is, az Európai Tanács néhány hónapja úgy döntött, hogy elcsúsztatja a roamingdíj eltörlését 2018-2019-re. Mint mondta, hetekkel ezelőtt kérdezte írásban Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert az ezzel kapcsolatos magyar álláspontról, de választ nem kapott.

Arra a kérdésre, milyen hatással lenne a hazai tarifákra a roamingdíjak eltörlése, Ujhelyi István úgy válaszolt: a távközlési cégek azért tiltakoznak a díj eltörlése ellen, hogy az megterhelné a kasszájukat, és ezért a hazai percdíjak növekednének. A politikus ezt vitatta, azt mondta, azért vannak a távközlési cégek, hogy versenyezzenek a vásárlókért.

Az MSZP alelnökét kérdezték arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerint tagállami hatáskörbe kellene kerülnie a halálbüntetés bevezetésének. Ujhelyi István ennek lehetőségét kizártnak tartotta, mondván, az ellentétes a közös európai értékekkel, az európai uniós alapszerződéssel. Szerinte ezzel Orbán Viktor kiiratkozik az EU-ból.

Úgy értékelt: Orbán Viktor és Vona Gábor Jobbik-elnök egymással lassan násztáncot járva ugyanazt mondják, és Európa legszélsőségesebb, demagóg politikai kampányát folytatják.

A szocialista politikus szerint arról van szó: a miniszterelnök és környezete úgy mérte fel, hogy a politikai tehetetlenség és tehetségtelenség kellős közepén, a Quaestor-botrány, az egymás után jelentkező társadalmi feszültségek, a növekvő elégedetlenség mellett nem tehetnek mást, minthogy elfedik mindezt egy kommunikációs trükkel.

Címkék: díj, mobil, roaming, telefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során