Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Augusztus 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mostantól fél áron vásárolhatók meg a zöldhulladékgyűjtő zsákok

Mostantól fél áron vásárolhatók meg a zöldhulladékgyűjtő zsákok

A szelektív hulladékgyűjtés területén is megvalósul a rezsicsökkentés: a zöldhulladék összegyűjtésére szolgáló zsákokat az eddigi 183 Ft+áfa ár helyett 90Ft+áfáért vásárolhatják meg az érdeklődők – jelentette be hétfőn Tarlós István főpolgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

A főpolgármester emlékeztetett rá, hogy 2006-ban indította el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. a házhoz menő zöldhulladék-begyűjtési rendszert, eleinte 6 céljárművel 16 kerületet lefedve. 2012-re a zöldhulladékos járatok már 19 kerületben, 109 körzetből gyűjtötték össze a megfelelő módon kihelyezett zöldhulladékot. Az árcsökkentési akció több mint 220 ezer fővárosi háztartást érint, az FKF-nél jelenleg 100 ezer zöldhulladékgyűjtő zsák van raktáron, és további 200 ezret fognak beszerezni.

A hulladékgyűjtő zsákok árának csökkentését Németh Szilárd a BKV bérletárak csökkentéséhez hasonlította. 1990 és 2010 között infláció felett emelték a közösségi közlekedési tarifákat, arra hivatkozva, hogy ellenkező esetben csökkenne a BKV árbevétele. A főváros az év elejétől 10 százalékos jegy- és bérletár-csökkentésről döntött, ami nemhogy csökkentette volna a közlekedési vállalat árbevételét, hanem egymilliárd forinttal még növelte is.

A zöldhulladékgyűjtő zsákok árának csökkentésétől azt várják, hogy rendezettebb legyen a főváros környezete, hiszen e hulladék komposztálása olcsóbb, mintha a teljes kommunális hulladékot dolgoznák fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során