Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 18. 17:09, kedd | PR

Milyen a modern irodai környezet?

Milyen a modern irodai környezet?

Sokan legtöbbször csak amerikai filmekben látnak példát arra, hogyan néz ki ma egy modern iroda: a színek, a közösségi terek, az önfeledten pingpongozó fiatalok, futkározó kutyák... mind a részei.

Ám ennél valójában sokkal többről van szó. A munkaadók ugyanis rájöttek, hogy ma a legtöbb munkavállalónak fontos szempont az irodai környezet, amikor egy állásra jelentkezik, vagy ha épp őket keresi meg egy cég. Vége a kocka irodák egyenszürke, egyeníróasztal egyeduralmának. A versenyszférában piaci előnyt jelent, ha az irodád menő. Még díjat is lehet vele nyerni.

Az Y-generáció munkahelye

Szerencsére már itthon is évek óta elkezdődött az irodai környezet átalakulása. A munkavállalók nem félnek pénzt, idő, energiát és szakértelmet áldozni arra, hogy átalakítsák régi irodájukat annak érdekében, hogy a fiatalabb, Y generációs munkaerőt is bevonzzák magukhoz.

Sőt, sok esetben jutnak arra, hogy új iroda bérlés megoldás lehet a problémájukra, és inkább egy új környezetben az alapoktól kezdik a modern iroda megvalósítását. Az ország több pontján, a fővárosban pedig több, mint 25 helyen is lehet olyan irodát bérelni, amelyekben könnyedén kialakítható a modern környezet, és jó helyen is van.




Ugyanis a jó lokáció nagyon fontos, ha az iroda központi elhelyezkedésű, biciklivel, tömegközlekedéssel is megközelíthető, az pozitív. Ezért ma már a biciklitároló kialakítása is fontos feladat, olyan kényelmi funkciókkal ellátva, mint öltöző és zuhanyzó.

Modern iroda kialakítása

A modern iroda kialakítása nemcsak belsőépítészeti kihívás. A színes közösségi terek, tárgyalók, egy-kétszemélyes munkaállomások és workshopok, előadások tartásáa is alkalmas terek már magától értetődnek. Az irodabútorok kiválasztása során is törekednek arra, hogy dizájnos legyen, de ergonómikus, hogy minden szempontból jól érezzék magukat a dolgozók a használatuk közben.

Ami izgalmas feladat, hogy a céges kultúra "átjöjjön", azaz a fiatalos és baráti hangulat, ami jellemzi a helyet. Ebbe beletartoznak ma már olyan fontos szempontok is, mint a felelősség egymásért és a világunkért, azaz környezetvédelmi szempontok a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve a vízhasználaton át egészen az egészségmegőrzésig. Ma már gyakori, hogy edzőtermet is kialakítanak a dolgozóknak, vagy sportbérletet adnak nekik, de elérhető az irodai masszázs és pszichológus is.

A közösségi tér csocsóval, játékkonzolokkal, bárral, közös étkezővel mind-mind összekovácsolja a csapatot. A kényelmes babzsákfotelekbe huppanva sokkal jobban esik egy feladat megoldása, főleg, ha közben még kutyánkat is simogathatjuk. A kutyabarát munkahely fogalma is egyre elterjedtebb. A jövő a baba-mamabarát munkahelyekben rejlik, reméljük ebbe az irányba is elindul valamilyen pozitív változás Magyarországon is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.