Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 21. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: nemzetisport.hu

Megvan a huszadik! Ismét bajnok a Veszprém

Megvan a huszadik! Ismét bajnok a Veszprém

A férfi kézilabda NB I döntőjének utolsó felvonásán az MKB Veszprém hazai pályán 29–21-re legyőzte a Szegedet, így 20. alkalommal nyerte meg a magyar bajnoki címet.

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás. A szakértők előzetesen úgy gondolták, hogy ezúttal talán lesz esélye a Szegednek a bajnoki cím megszerzésére. És az első félidőben úgy tűnt, Skaliczki László együttese akár meglepheti Veszprémben a hazaiakat.

Az első játékrészben az átlövések domináltak. Távolról mindkét együttes több gólt is szerzett. A találkozó elején főleg Marko Vujin vitte hátán az MKB-t, majd Mirsad Terzic vette át a vezérbika szerepét. A másik oldalon Ancsin Gábor vezérletével tartotta a lépést a Szeged.

Bár a játékosok előzetesen ígérték, hogy a látványos játék játssza majd a főszerepet, az első félidőben volt rendesen adok-kapok. A hazaiak hat, a vendégek 12 percnyi kiállítást szedtek össze a szünet előtt. Ráadásul mindkét csapatnak kellett kettős emberhátrányban játszania. A Szeged kettős emberelőnye azonban átnyúlt a második játékrészre.

A 17–14-es első félidő után a Picknek tehát megvolt a lehetősége a korai zárkózásra, de hiába kezdte kettős emberelőnyben a második félidőt, mégis a vendégjátékosok blokkoltak le – de totálisan.

A régóta sérült Ilyés Ferenc és a múlt héten kidőlt Perez Carlos távollétében is dominált a Veszprém, és szép lassan (nem is olyan lassan...) ellépett ellenfelétől. Mindebben közrejátszott, hogy a Szeged gólfelelősei totális csődöt mondtak. A vendégek ugyanis a 44. percben szerezték első góljukat a második félidőben. Zubai Szabolcs góljának azonban már nem tudtak örülni a szegediek, ekkor ugyanis 23–15-re „jött csak fel” a vendég együttes. Gyakorlatilag ekkor már eldőlt a mérkőzés.

A még az első félidőben beálló Fazekas Nándor kiválóan védte a Veszprém kapuját, szinte megbabonázta a szegedi játékosokat, s a 14 perces kapott gól nélküli periódusával eldöntötte az aranyérem sorsát.

Az utolsó negyedóra kérdése az volt, hogy a már gálázó Veszprém az eredményben is nyomatékosítja, hogy tönkreverte a Szegedet vagy a vendégek kozmetikázzák az eredményt. Végül nyolc góllal győzött a Veszprém.

A kispadtól győztes meccsel elköszönő Mocsai Lajos a huszadik bajnoki címéhez segítette a veszprémi csapatot, amely sorozatban ötödször végzett az NB I élén.

MOCSAI: ÉRZÉKENY BÚCSÚ
Elérzékenyülve köszönte meg a veszprémi közönségnek Mocsai Lajos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának távozó vezetőedzője az itt töltött öt évet.

„Veszprémben igazi szakértő közönség van. Köszönöm, hogy a szurkolók, a város befogadott. Sok szép élmény köt ide. Most szét kell választani a válogatott és a klubedzői teendőket, de így is sokat fogok idejárni. A játékosoknak és a vezetőknek is köszönöm, hogy mindenben segítettek" – mondta az MTI-nek a bajnoki sállal a nyakában pályán sétáló Mocsai a Pick Szeged ellen szombaton megnyert aranyérem után.

A rivális gárda mestere, Skaliczki László csak annyit jegyzett meg, hogy gratulál a hazaiaknak, és az a csapat, amelyik több mint negyedórán át nem tud gólt szerezni, egyszerűen nem érdemel győzelmet.

ANTONIO CARLOS ORTEGA AZ ÚJ EDZŐ – HIVATALOS Ahogy már korábban előre jeleztük, a spanyol Antonio Carlos Ortega lesz az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője. Megbízatása három évre szól – érkezését hivatalosan a bajnoki döntő előtt jelentette be a klub.
„Szeretném felgyorsítani a Veszprém játékát és agresszívabbá tenni a védekezését. Sok külföldi játékossal tárgyaltam már – nyilatkozott a spanyol szakember az m1 csatornán. – Mocsai Lajost régóta ismerem, tisztelem az eredményei miatt, öröm számomra, hogy a nyomdokaiban haladhatok. Szeretnék olyan sikeres lenni mint ő, erre meg is van az esélyem, mivel egy nagyon jó csapatot vehetek át.”

FÉRFI KÉZILABDA NB I DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
MKB VESZPRÉM–PICK-SZEGED 29–21 (17–14)
Veszprém, 5000 néző. V: Dobrovits, Tájok
VESZPRÉM: Alilovic – Gulyás 2, SULIC 3, LALUSKA, SCHUCH, TERZIC 7, IVÁNCSIK G. 6. Csere: FAZEKAS (kapus), VUJIN 8 (3), CSÁSZÁR 3 (1), Urban, Vilovszki
SZEGED: Tatai – PRODANOVICS 6 (3), Ancsin 3, Buday 1, Zubai Sz. 3, Sulc 3, Vadkerti 2. Csere: Mikler (kapus), Czina, Lékai 2, Pribanic 1, Bajorhegyi
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–2. 8. p.: 6–4. 17. p.: 8–9. 24. p.: 12–12. 26. p.: 12–13. 29. p.: 16–14. 43. p.: 23–14. 56. p.: 25–15
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3

Az egyik csapat második sikeréig tartó párharcot a Veszprém nyerte 2–1-re .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet