Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 22. 10:37, hétfő | Belföld

Mabisz: az ittas vezető fizet a biztosítónak

Mabisz: az ittas vezető fizet a biztosítónak

Az alkoholos befolyásoltság alatt okozott baleset miatti kárt az autósnak meg kell térítenie a biztosító részére - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosításra (kgfb) vonatkozó törvény értelmében ugyanis a biztosítók ilyen esetekben regresszálják, vagyis visszakövetelik a károkozótól az általuk kifizetett kár összegét. Ez egy kisebb koccanás esetén is akár több százezer forint lehet - áll a közleményben.
A Mabisz felhívja a figyelmet arra is, hogy annak az autósnak, aki november végéig felmondta a korábbi kgfb szerződését, december utolsó napjáig van még lehetősége az új, választott biztosítónál megkötni a szerződést. Ennek elmulasztása komoly következményekkel jár, egyebek mellett a biztosítatlan időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni, ami jóval magasabb az átlagos kgfb-díjnál.
Az idei november-decemberi kampány megközelítőleg másfél millió személyautót érintett, ennyinél "fordul" év végével a kötelező biztosítás. A jelenlegi becslések szerint ezzel a lehetőséggel még a tavalyinál is kevesebben, körülbelül 250 ezren élhettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.