Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 05. 14:58, vasárnap | Sport
Forrás: MTI Fotó: Illyés Tibor

London 2012 - Módos révén sikerrel kezdtek a magyar birkózók

London 2012 - Módos révén sikerrel kezdtek a magyar birkózók

Módos Péter révén a magyarok győzelemmel kezdték a londoni olimpia birkózótornáját: a kötöttfogásúak 55 kilós súlycsoportjában szereplő versenyző a nyolcaddöntőben két menetben nyert az üzbég Elmurat Taszmuradov ellen.

Az ExCel központ I-es északi csarnokában, amely korábban a dzsúdós küzdelmeknek adott otthont, ezúttal is majdnem telt lelátók fogadták a sportolókat, csupán néhány üres széksor akadt. Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 24 éves Módos első meccsén az Ázsia-bajnokság második helyezettjével, a nála négy évvel fiatalabb üzbég Elmurat Taszmuradovval találkozott.
Mindketten óvatosan kezdtek, egyikük sem kockáztatott, így másfél perc meddő tusakodás után kékmezesként először a magyar térdelt le. Riválisa azonban nem tudott mit kezdeni vele, sőt, egy pörgetési kísérletéből kibújt Módos, így a mögékerülésre és a parterhelyzet kivédekezésére is kapott egy-egy pontot (2-0).
A második menetben sem történt értékelhető akció 90 másodpercig, s ezúttal Taszmuradov térdelt le. Módos első kiemelési kísérlete még sikertelen volt, aztán másodjára már elbírta ellenfelét és két pontért megpörgette őt, ezzel megnyerte a második menetet (2-0), egyúttal a mérkőzést is.
A folytatásban az ötszörös világbajnok iráni Szorjan Reihanpurral birkózik majd.
"Bemutatkozásnak nagyon jó volt ez a meccs, remélem, Peti megnyugodott egy kicsit" - mondta Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.
"Az első mérkőzés mindig nehéz, talán a legnehezebb, nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. A következő ellenfelem az iráni lesz, de bízom magamban, jó állapotban vagyok" - nyilatkozott Módos.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,