Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 26. 13:43, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

London 2012 - Kővágó-ügy: rajongóinak üzent a sportoló

London 2012 - Kővágó-ügy: rajongóinak üzent a sportoló

Kővágó Zoltán az egyik közösségi portálon működő rajongói oldalán üzent az érte szorítóknak, s utalt arra, hogy egy ellene folytatott "hadjárat" eredménye a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) doppingvétség miatt kiszabott kétéves eltiltása.

"Bizonyára hallottátok, mit csináltak velem és a magyar diszkoszvetéssel. Becsületemre legyen mondva, nem doppingoltam, de úgy látszik, a sorozatos negatív tesztek és a magyar hatóságok felmentése sem elegendőek a bizonyításhoz - írta a Facebookon az athéni játékokon ezüstérmes, idei Európa-bajnoki harmadik dobóatléta. - Bizonyára egy évvel ezelőtti nyert per újratárgyalásának semmi köze a most kezdődő olimpiához, és bizonyára ez nem egy megrendezett +hadjárat+ ellenem..."
Kővágó rövid üzenete végén sajnálatát fejezte ki, amiért - mint írja - nem tehetett többet szurkolóiért és a hazáért.
Arról, hogy pontosan milyen vétség miatt tiltották el Kővágót, egyelőre sem ő, sem a magyar szövetség (MASZ) nem adott tájékoztatást. A MASZ a csütörtök reggel az MTI-hez eljutatott közleményében annyit jelzett, hogy a nemzetközi szövetség (IAAF) indított korábban eljárást Kővágóval szemben azzal, hogy a sportoló kivonta magát a doppingellenőrzés alól. Az ügyet vizsgáló független magyar doppingbizottság felmentette a diszkoszvetőt, az IAAF fellebbezése után azonban a CAS bizonyítottnak látta a doppingvétség elkövetését. A sportdöntőbíróság ítélete jogerős, fellebbezni nem lehet ellene.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.