Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Február 02. 16:24, kedd | Helyi

Keresik a figyelőt

Keresik a figyelőt

Tovább nyomoz a rendőrség a napokban elfogott algériai származású sorozatbetörő által Debrecenben elkövetett bűncselekményekben.

int arról már korábban beszámoltunk, a 39 éves férfi tavaly nyáron szökött meg a menekülttáborból, idegenrendészeti körözés alatt állt, az elmúlt három hónapban harminc lakásba tört be szerte a városban, míg a rendőrségnek végül is sikerült elfognia.

A tanúkihallgatások során kiderült, hogy több helyszínen, több szemtanú is látott egy másik színes bőrű férfit, akinek személye egyelőre ismeretlen. Az azonban már szinte bizonyos, hogy arab származású és feltehetően ő is a debreceni menekülttábor lakója volt. Az eddig begyűjtött információkból arra lehet következtetni, hogy ő volt a „figyelő". A lakásokba a már elfogott algériai tört be egy feszítővas segítségével, bement és kihozta a zsákmányt. A társa eközben „csak" figyelt. Mindezek ellenére, ha elfogják, és a bíróság bűnösnek találja, rá is nyolc évig terjedő szabadságvesztést róhatnak ki.

Muszka Zoltán őrnagytól, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy már a nyomozás kezdeti szakaszában kiderült az is, hogy az algériai származású bűnöző az elfogása előtti másfél két hónapban, egy debreceni hölgyismerősénél lakott, sőt a legutolsó bűncselekmények helyszínére az ő kocsijával ment és azzal szállította el a nagyobb méretű súlyosabb holmikat is. A rendőri vizsgálat során aztán bebizonyosodott, hogy az egyébként rendezett körülmények között élő, háromgyermekes családanya mit sem sejtett a férfi bűnöző életmódjáról, úgy tudta, hogy a zsibogóban kereskedik a használt holmikkal.

A bűnöző a betörés-sorozat során összesen hat és fél millió forintnyi értéket zsákmányolt, az esetenkénti kár, tizenötezer forinttól, csaknem két és fél millió forintig terjed. A férfi az előzetes letartóztatása óta még mindig nem tett vallomást és segítőjéről sem árult el információkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: