Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 12. 08:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Keleten heves esőzésekre és tartós hőségre is készülni kell

Keleten heves esőzésekre és tartós hőségre is készülni kell

Több keleti megyében kedden is várhatók heves esőzések, de ezzel együtt tartós hőségre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedd reggel eljuttatott veszélyjelzés szerint a hőség miatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú, Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Utóbbi megyékben a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.
Mindemellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint írták: egy-egy intenzívebb zivatart 70 kilométer/óránál erősebb szél, jégeső és rövid idő alatt 20 milliméternél is több csapadék kísérhet.
Az előrejelzés szerint napközben helyenként - elsősorban az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúl északi felén - fordulhat elő zápor, zivatar, északnyugaton kisebb eső lehet. Északon a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, északnyugaton lehetnek tartósan felhős területek is. Délen ugyanakkor nagyrészt derült, száraz időre van kilátás. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 24, délkeleten 31 fok körül várható. Késő estére 18-25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk